Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/markopudina

Marketing

RIJEŠENJE ZA ONE KOJI ŽELE BRŽE, LAKŠE I BOLJE PAMTITI

Prije svega pozdrav svim studentima i onima koji se tako osjećaju, a i dragim maturantima. Pošto sada uskoro imam maturu, odnosno usmene ispite iz Hrvatskog, Engleskog i Geografije te turizma već više dana imam osjećaj kao da će mi glava eksplodirati od silnog štrebanja, konstantno sam umoran i da ne kažem s...... No otrkih jedan novi, zanimljivi preparat zvan Lecitone Jeune koji služi upravo za poboljšanje pamćenja i uklanjaje umora, odnosno zamora kod višesatnog učenja. Iako ga pijem tek 2 dana osjetio sam znatno veću sposobnost koncentracije, kapsule inače djeluju odmah, ali se ipak preporuča početi ih uzimati barem mjesec dana prije ispita. Pripremio sam i jedan članak, dakle:

LECITONE JEUNE (LECITON ZA MLADE)

Stanične membrane moždanih stanica u svom sastavu imaju fosfolipide, koji imaju vrlo važnu ulogu pri prijenosu informacija od stanice do stanice, bilo da ih propuštaju ili spremaju. Starenjem se sposobnost obnavljanja fosfolipidnih membrana polako gubi, što ima za posljedicu smanjenje intelektualnih sposobnosti.
U okviru svojih istraživanja znanstvenici Instituta Yves Ponroy došli su do značajnog otkrića, Ovofosfolipida®, koji su postali međunarodno zaštićeni izum, a dobiveni su ekstrakcijom iz žumanjka jajeta. Riječ je o fosfolipidima koji se nakon apsorpcije u organizmu prenose do mozga gdje pridonose obnavljanju staničnih membrana.
Ovofosfolipidi® sadrže iste višestruko nezasićene masne kiseline dugih lanaca kao i specifični fosfolipidi stanica mozga. Te masne kiseline neophodne su za obnavljanje i dobro funkcioniranje membrana živčanih stanica mozga, a također sudjeluju u metabolizmu pojedinih neurotransmitera koji utječu na raspoloženje, živčanu ravnotežu, spavanje, pamćenje.

Lecitone Jeune ima dvostruko djelovanje:

· brzo djelovanje u slučaju fizičkog i intelektualnog umora
Ksantini kole imaju neurostimulativno djelovanje. Tradicionalno, ekstrakt biljke kole preporučuje se kod pojačanog intelektualnog napora jer smanjuje osjećaj umora i suzbija pospanost. Ksantini pospješuju iskorištenje kisika u živčanim stanicama.
Vitamin C (120 mg, 200% RDA) sudjeluje u biosintezi neurotransmitera neophodnih u prenošenju informacija kroz centralni živčani sustav. Vitamin C ima i važnu ulogu u borbi protiv umora.
Vitamini B-skupine - B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12 (100% RDA) neophodni su u intenzivnom metabolizmu živčanog sustava.

· produženo, dubinsko djelovanje
Ovofosfolipidi® bogati višestruko nezasićenim masnim kiselinama dugih lanaca, koje su potrebne za pravilnu funkciju mozga. One su glavni sastavni dio membrana živčanih stanica mozga i neophodne su u njihovoj obnovi, a također sudjeluju u metabolizmu pojedinih neurotransmitera (npr. acetilkolina).
Vitamin E štiti membrane živčanih stanica zahvaljujući svom antioksidativnom djelovanju.

DOKAZANO DJELOVANJE
· 78% smanjen osjećaj umora nakon mjesec dana uzimanja (1)
· 57% poboljšana koncentracija nakon 2 mjeseca upotrebe (2)

Način upotrebe: 2 kapsule na dan za vrijeme doručka tijekom 2 mjeseca. Uzimanje je najbolje započeti mjesec dana prije ispita.

Pakiranje sadrži 40 kapsula.Post je objavljen 10.06.2004. u 22:25 sati.