Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cybergirl

Marketing

Mi, žene

Ponosna sam što sam žena.

I iako mi 8.ožujka kao datum nikad nije značio nešto bitno, jer kao i s Valentinovom (praznikom koji je po mom mišljenju besmislen, jer volimo se svaki dan!!!), smatram da se žene treba poštivati svaki dan, voljeti svaki dan i da mi moramo držati do sebe svaki dan, a ne samo na Dan žena.

No, današnji datum ima svoju povijest, mukotrpan je put kojim se se žene kroz povijest borile za svoja najosnovnija ljudska prava u muškom svijetu.

Kad bi samo mogle baš ovdje, na blogu, napisati svoju priču žene siromašnih zemalja, u kojima i dalje vladaju barbarski zakoni muškog svijeta. Podređene su, njih se brutalno osakaćuje pod izlikom običaja, spaljuje ih jer su, kao, neposlušne, bičuje, seksualno zlostavlja, prodaje ih se u roblje ili ih se udaje bez obzira na to željele one brak ili ne. One su još predaleko od svijeta u kojem vladaju zakonski utemeljena prava jednakosti i ravnopravnosti spolova. Daleko od svijeta u kojem bi se uključile na Intrenet i ispričale svoju istinu.

I zato cijenim ovaj dan, mada smatram da ženama podjednako pripada svaki.

I zato saam ljuta kad netko ne izađe na izbore i ne glasa, kad šuti i pušta da manjina vlada većinom. Uvijek sam za neku revoluciju, jer upravo je ustrajna i mukotrpna borba u kojoj su mnogi ostali bez sebe, urodila time da su za početak, 1918. sve Engleskinje starije od 30 godina, bez obzira na svoj status, imanje i kvalifikacije, dobile pravo glasa. Pravo koje danas shvaćamo tako olako.

Zato, drage moje, sretan nam današnji dan. Mudro prihvatimo čestitke, nabacimo svoj čarobni smajl,
ali svoja prava čuvajmo svaki dan.
Bez izuzetka.





Post je objavljen 08.03.2005. u 07:28 sati.