Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Čakovečki FloraArt

Jučer je bio posljednji dan čakovečke varijante FloraArt-a kojeg je zagrebačka varijanta otvorena danas. Naravno, prvi je u odnosu na potonji kao miš u odnosu na slona što je sasvim razumljivo obzirom na veličinu grada. Zato se ova naša izložba nije zvala FloraArt već „Dani jagoda i cvijeća“.

Sa nekoliko fotki pokušat ću vam dočarati kako je to izgledalo, uz komentare ala Semper contra.

Pogled niz ulicu sa štandovima, a iznad njih, neki su rekli da je to cvijeće, a meni se nekako čini da su to raznobojne spužve za kupanje. Birajte što vam se više sviđa.

Prošetala je tuda i neka 'spodoba'. Da li je to sunce, kaktus, cvijet ili zvijezda nisam siguran. Ovo potonje najvjerojatnije nije jer bi se tu našao (možebitno) neki kamion pa ju satro.

Već je i vrijeme da konačno iskrsne i neka fotka zbog koje sam sve ostale i snimio.

Iako je manifestacija nosila ime „Dani jagoda i cvijeća“, prevladavalo je drugo bilje u imenu. Razumljivo, cvijeće ljepše izgleda i raznovrsnijih je formi. Jagode su dobre samo za jelo.

Ovo je bio jedini umjetnički aranžman, ostalo cvijeće je bilo postavljeno za prodaju.

Kao što rekoh: za prodaju spremno!

Na drugom kraju bili su postavljeni artefakti za zabavu, posebno djece. Kako po mom to ne spada u karakter izložbe, nisam se potrudio za detaljniji osvrt.

Ovu zbirku figurica snimio sam jer su me podsjetile na ruske Babuške. Doduše, nema jedne u drugoj, svaka je sama.

Pokraj malog cvijeća jedan Veliki cvijet kupuje malo za društvo na balkonu. Moji vjerni štioci prepoznat će Veliki cvijet.

„A mene ne budete snimili?“ začuh glas iza svojih leđa stojeći ispred brijačnice u kojoj se mojoj malenkosti jednom mjesečno krati griva na 5 mm. Naravno, nisam mogao odbiti zamolbu uz popratne riječi: „Bum te slikal, ali onda buš i na mom blogu!“
Obećano učinjeno.


Post je objavljen 28.05.2018. u 21:13 sati.