Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

22. Homo si teć

Festival sporta i rekreacije "Homo si teć" održava se od 1998. godine i ove nedjelje 22. travnja već 22. put. Smatra se najmasovnijom uličnom utrkom u Hrvatskoj, a do sada nisam bio samo na dvije. Pretpostavlja se da je sada bila najmasovnija sa preko 16.000 učesnika, a gledatelja je bilo još više. Nekad sam trčao i polumaraton, ali za njega se treba pripremati cijelu zimu, a ne samo par proljetnih dana, tako da sam protrćao samo građansku utrku od 1,8 km i poslije propratio fotićem prave trkače prije cilja.
Prvo su startali vrtićka djeca (dm mići trk), zatim osobe sa invalitetom (memorijalna utrka Milke Milinković), a zbog puno malih trkača utrka građana je morala sačekati malo više od planiranih 5 minuta dok ovi pobjegnu. Nakon njih krenuli su maratonci za polumaraton (21.0975 m) i maraton (42.195 m), utrka štafeta 3 x 7 km i Desetka (10 km).

Mići jedva čekaju znak starta.



Zbilja brzo trče, a na kraju utrke čekaju ih pokloni sponzora.


Na građanskoj utrci bilo je i puno pasa, a njih uopće ne treba tjerati na šetnju.


Nakon oko 500 m. djeca su na cilju na Gatu Karoline Riječke gdje će se odvijati i zabavni program .


U poklonima za djecu bilo je nešto i za pojesti.


I ja bih naranču.


Andu Tomaš, pobjednicu u Ž kategoriji na 10 km je teško pratiti.


Oznaka prijeđenog desetog km za učesnike polumaratona.


Hosea Tuei iz Kenije vodi u polumaratonu na oko 1 km prije cilja, a nisam ni sumnjao da će pobijediti (tko god dođe iz Kenije pobijedi).


Trčim kraticom kako bih ga ulovio na cilju, a ovdje prije njega nisu njegovi konkurenti, nego trkači na 10 km i u štafeti 3 x 7 km, koji su startali skoro isto kad i on, znači da su više od duplo sporiji od njega.


I Kenijcu je vruće i umiva se vodom nakon utrke.



Na cilj dolazi i vesela Sabina iz AK Svetice, ali u utrci od samo 10 km.


Ciljnu liniju, nakon Kenijca, Slovenca i Mađara kao četvrti u polumaratonu prelazi najbrži predstavnik Hrvatske, Ivan Maletić iz AK Žumberak.


Na fotkama za povećati se bolje vidi ugođaj ovih utrka.




Nakon utrka odmor na Gatu Karoline Riječke.



Post je objavljen 22.04.2018. u 22:30 sati.