Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Međuškolska go liga u Velikoj Gorici

Osnovna škola 'Eugen Kumičić'
Subota 24. ožujka 2018.

Sunčan ranoproljetni dan. U prostoru puno dnevnoga svijetla, što kroz velik broj prozora ulazi, a nizovi školskih klupa i stolica čekaju današnje vinovnike lige.
Djeca dolaze sa raznih strana. Prvi stižu od Kutine. Potegnuli su sa svojim učiteljem autom. Stižu i Jaskanci sa dva auta. Tu je i ekipa iz zagrebačkih Vrbana, te Luka iz Folke sa mamom i Antun sa Trećnjevke sa tatom. Malo stariji srednjoškolci iz MIOC-a lako se uoče. Od domaćina su tu tri učenice: Ivona, Lorena i Dora.
Voditelj Damir upisuje natjecatelje i kratkim uputama pokreće turnir.
Nestala je vidljiva živost. Posjedalo se za ploče i utonulo u nadmetanja mslima. Tek tu i tamo se začuje zvuk stavljanja kamenčića na ploču.
Bilo je devetnaestoro zaigranih, ali kako igraju partiju po dvoje, netko uvijek nema para. Takav je za protivika dobio Mladena, starijeg prisutnooga gospodina. Kako taj gospodin odavno nije učenik ni jedne škole, nije mogao sudjelovati u ovoj ligi, ali je dobro došao da van konkurencije igrom ispuni vrijeme učeniku koji je ostao bez protivnika. Bilo je tako u sva tri kola u kojima je taj gospodin igrao sa tri učenika iz Jastrebarskog. Sjećam se da mu je ostao dojam da su ovi iz Jaske solidni igrači.
Bilo je ovdje raznih rezultata. Sve ih možete naći na http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T180324A .
Prva tri mjesta sa sve tri pobjede su osvojili osnovnoškolci Osnovne škole 'Alojzija Stepinca' iz Vrbana. Znam da oni dva do tri puta tjedno treniraju. Učenje i rad su osnova uspjeha. Bravo za Tea, Roku i Stjepana!
Četvrti je bio Luka iz Osnovne škole 'Lovre pl. Matačića', sa dvije pobjede. On trenira jednom tjedno u knjižnici 'I. B. Mažuranić' u Folki. Njegova je mama uradila nekoliko fotki koje možete vidjeti u ovoj foto-galeriji.



Najuspješniji srednjoškolac je bio Tadej iz MIOC-a na petom mjestu. Iznenadio ga je Roko iz Vrbana.
Na šestom je mjestu najuspješnija učenica iz škole domaćina, Ivona sa dvije pobjede. Bila je ona ujedno i najuspješnija učenica na turniru.
Trajalo je ovo oko tri sata. Zaokupljeni kamenčići skoro da i ne primjetismo maraton kojemu je škola bila baza, ali mediji nisu primjetili ni nas, valjda zaokupljeni maratonom.
Bilo je ovo lijepo druženje i upoznavanje uz crne i bijele kamenčiće.


A za kraj evo i skupne fotke pred ulazom u školu.

Međuškolska se liga nastavlja četvrtim turnirom u Jastrebarskom.

Mladen

Post je objavljen 28.03.2018. u 22:06 sati.