Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Zima, zima, ako'j zima nije lav

Iako na zidu iza kuhara piše ZIMA, nama je u ovom restorančiću u Osaki bilo ugodno toplo. Nakon što smo iz Tokya stigli u Osaku i smjestili se u hotelu, potražili smo lokal sa dobrom klopom. Našli smo ovaj kutak i bili više nego zadovoljni ručkom među slonovima. Dakle, nije bilo ni zime ni lavova ...



Meal in good atmosphere



Meal in good atmosphere



Meal in good atmosphere



Kopiram s interneta:

Ganeša ili Ganapati je izuzetno popularan Bog u Indiji.
Zovu ga Vignašvara ili Vignaharta, Bog rušitelj prepreka. Ljudi ga uglavnom štuju moleći ga za siddhi - uspjeh u poslu, i buddhi – inteligenciju. On se štuje prije svakog početka nekog posla. On je također Bog obrazovanja, znanja (đotiš) i mudrosti, književnosti i lijepih umjetnosti. U stvarnosti on je Brahman.
.
.

Ako ga zamolite on će vas umilostiviti dodirom svoje surle i zdrobiti sve prepreke istom tom surlom. Surla visi između dvije kljove označavajući razlučivanje između svjetovnog i duhovnog. Ganeša, koji je iznad svih dualnosti, nije priklonjen nijednom.
.

Surla mora kod običnih idola (kipića, slika) biti okrenuta na lijevo. Ako je okrenuta na desno tada se to zove siddhi vinakya i zahtijeva posebno štovanje. Čovjek mora biti vrlo oprezan prilikom štovanja takvih idola. Surla Ganeše poseže za slatkom modakom (božanskim nektarom). Ganešu zovu i modaka vinakya.





Post je objavljen 23.02.2018. u 11:27 sati.