Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

MATEJA KOBERAC NA ČELU DVD-a KRAPJE: Ljubav prema vatrogastvu razvija se od malena

KRAPJE

Veliki izazov je voditi vatrogasno društvo, a Mateja Koberac nekoliko godina uspješno je na čelu DVD-a Krapje, nastavljajući tako i obiteljsku tradiciju članstva u društvu od samog osnivanja dobrovoljnog vatrogastva u selu.

Među vatrogascima, članovima društva osnovanog prije 93 godine, izredalo se više generacija obitelji Koberac, danas je Mateja predsjednica, a njen otac Ante je zapovjednik. Društvo ima 110 vatrogasaca, a na broj stanovnika Krapja svaka obitelj ima nekoga tko je vatrogasac. Ovo selo drvenih kuća, osim što je poznato po tradicionalnoj gradnji, poznato je i po obvezi čuvanja tradicije vatrogastva. – Naše drvene kuće i polja često su u povijesti bili izloženi vatri, u velikom požaru 1932. godine u vatri je izgorjelo puno kuća. Pamtimo i poplave, nove početke nakon ratova i obnovu rada našeg DVD-a Krapje. Zbog toga sam, kao i generacije prije, od malena razvijala ljubav prema vatrogastvu – kazala je Mateja.
Image and video hosting by TinyPic
Izborom za predsjednicu potaknula je rad s mladima, prikupila mladež, žensku i mušku te ih uz starije kvalitetno uvježbala. Broj članova društva je porastao, kaže “tako je to oduvijek, svijet ostaje na mladima“, dok stariji članovi prigodom susreta s drugim vatrogasnim društvima i vatrogascima ne propuštaju s ponosom istaknuti “ovo je naša poštovana predsjednica“. U DVD-u Krapje pridaju puno osposobljavanju, vježbama s mladima ili operativnim vatrogascima, a u svemu predsjednica ima veliku pomoć Mihaele Vuković, tajnice i Ane Sajko, vatrogaskinje. Uz svesrdnu pomoć Općine Jasenovac, načelnice Marije Mačković, koja je i sama predsjednica DVD-a Jasenovac, kao i uz pomoć Vatrogasne zajednice Općine Jasenovac, predsjednika Danijela Kušana, Nikole Damjankovića, zapovjednika i Radmile Šimičić, tajnice, budućnost vatrogastva u Krapju nije upitna. Na tome čestitamo Mateji te na ustrajnosti svim vatrogascima koji su proteklih godina i vremena očuvali Krapje i svoju tradiciju.…. novska in

Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 28.01.2018. u 09:20 sati.