Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

KOLIKO I KAKO HRVATSKU LJUBE ONI U KOJE SE ZAKLINJETE!



Dakle, pred nekih desetak godina Republika Hrvatska primila je od jedne institucije EU-a gadno veliki novac (pogledaj tablicu) za tzv. obeštećenje žrtava terorizma, u prvom redu iz Domovinskog rata, odnosno zatočenika srpskih koncentracijskih logora. Navedeni novci navodno su bili na računu jednog ministarstva u kojem su nadležni tu svotu sveli na nekakvih 60% po oštećeniku, i naravno ga zamračili. Zanimljivo je da je i ostatak toga novca nestao.

Čitava stvar došla je do navedene institucije EU-a koja je dala nedvojbeni nalog da država to mora isplatiti, tj. Iznaći sredstva uvećana za kamate i „penale“. U pritisak se uključio i njemački parlament, te je stvar prebačena na ministarstvo pravosuđa RH. Kakva je uloga u tome čelnika udruga logoraša, čitaj poltrona HDZa nije teško zaključiti. Temelj toga svega je Ženevska konvencija.

„Dio I Opće odredbe ženevske konvencije-članak 1. do članak - članak 4. Također postoje i III Ženevska Konvencija koja ima 143 članka na 36 strana, a koja govori o spomenutom problemu.Dana 23. kolovoza 1996. godine potpisna je sporazum o normalizaciji odnosa između RH i Savezne republike Jugoslavije između Mate Granića i Miloševićevog Ministra vanjskih poslova Milana Milutinovića.

Prema članku 7. tog sporazuma dvije su se države obvezale u roku od 30 dana osnovati zajedničko povjerenstvo sa po tri predstavnika i sklopiti sporazum o naknadi za svu uništenu, oštećenu i nestalu imovinu, bez korištenja suda. Završni tekst presude Gotovini i Markaču je : "Srbija je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku , republiku BiH i Kosovo."

Republika Hrvatska protiv Republike Srbije:"Pravo na namirenje štetete."Ovu odštetu treba isplatiti oštećenicima Republika Hrvatska kao garant svojim građanima i tražiti da to namiri Republika Srbija. Postoji zakon o utvrđivanju ratne odštete "narodne Novine", broj 61/91 i 70/91 Zakon o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata "narodne Novine" br. 33/92 do 148/2013. Zadnje izmjene zakona su nastupile 01.01.2014, ali se nisu primjenjivale.“

Nadam se da će netko na ovo reagirati, a i nadam se „šeranju“ onima koji bi imali što reći o navedenom. „Mnogo sam radoznao“!

---------------------------------------
>BRANKO STOJKOVIĆ

B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
H R V A T S K A
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 26.12. 2017. godine
-----------------------------------------------------
1.) https://twitter.com/crostojkovic195
2.) https://twitter.com/stojkovic1958
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 4083.


Post je objavljen 26.12.2017. u 20:57 sati.