Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

IZ ARHIVE POKRETA ŠTIT IZ BJELOVARA - DA SE MALO PRISJETIMO (1)



PROSVJEDNI APEL

Hrvatska udruga građana za ostvarenje i praćenje građanskih prava "ŠTIT" -Bjelovar, duboko izražava svoje nezadovoljstvo.

Te, daje PRIOPĆENJE za javnost:

Protiv građanstva u mraku

Zašto, na pragu 21. stoljeća građani Bjelovara od 24 sata poslije ponoći do svitanja moraju živjeti u mraku, iako na vlastitu potrošnju u kućanstvu plaćaju doprinos za javnu rasvjetu 5 %, te njihovi poslodavci na industrijsku energiju 2,5 %.

Gradska uprava Grada Bjelovara je prije više od mjesec dana odlučila o iskapčanju javne rasvjete i to "točno od 12 sati" poslije ponoći, kao mjeru racionalizacije potrošnje.

Udruga "ŠTIT" smatra da nemože se štedjeti struja na štetu građana zato, što (ne)racionalno upravlja našim gradom tj. gradskim proračunom. I zbog toga nas se baca u mrak. Građanstvo je nezadovoljno: "Godinama se troši proračunski novac iz Županijskog i Gradskog proračuna na gluposti, a sada, na nama, se štedi struja. Protivimo se takvoj odluci, odnosno "prevenciji".

Napominjemo: da se to deđavalo isto i za vrijeme HDZ-ove vlasti u Bjelovaru. Onda se je HSLS bunio protiv GRAĐANSTVA U MRAKU. A sada to isto HSLS-ova bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešić radi? Dokle ćemo tako živjeti bez ODGOVORNOSTI?

PREDSJEDNIK UDRUGE "ŠTIT":
Branko Stojković

U Bjelovaru, 18. 09. 2003.


Post je objavljen 29.11.2017. u 07:28 sati.