Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Oblaci

Subota,16.30, sjedim u fotelji u mom Brlogu. Razmaknute zavjese. Pogled na oblake koji se skupljaju na nebu. S radija dopire glazba. HR3.

U tijeku je emisija u kojoj redakcija predstavlja album Ach, homo fragilis što ga je češki ansambl za ranu glazbu Schola Gregoriana Pragensis ostvario godine 2002. u suradnji s mezzo sopranisticom Petrom Noskaiovom. Tema srednjovjekovnog čovjeka koji je krhak, lomljiv i koji spasenje nalazi tek uz Božju pomoć čest je motiv srednjovjekovne literature.

Zvuk glazbe miješa se sa fijukom južnog vjetra. Bit će kiše, kažu meteo-vračevi. Cijeli tjedan. I zahladit će, gotovo je, kažu i sa ovim drugim babljim ljetom. Pa i vrijeme je, i satove smo već prebacili na zimski režim. Nedostaje još samo snijeg pa da mjesec opravda svoje ime.

I tako, zavaljen u fotelju, slušajući glazbu, sjetih se da sam negdje sredinom srpnja prošle godine isto tako, ali s balkona, gledao oblake koji su me se toliko dojmili da sam kroz četiri dana napravio nekoliko fotki. I spremio ih da vam ih podastrem na uvid. Potražih u Direktoriju 'Slike za postove' i nađoh šest fotki, koje evo, tek danas podastirem vama, dragi štioci, na ocjenu.














Post je objavljen 04.11.2017. u 16:37 sati.