Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

ŠEKS PROTIV DEMOKRATSKOG VIŠESTRANAČKOG SUSTAVA

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ŠEKS PROTIV DEMOKRATSKOG VIŠESTRANAČKOG SUSTAVA

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-seks-protiv-demokratskog-visestranackog-sustava/

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/biografija-koju-je-vladimir-seks-1981-uputio-predsjednistvu-sfrj-8145-8145/#ixzz4P3NZYYtj



Ovih dana u hrvatskim sredstvima informiranja Vladimir Šeks, bivši predsjednik Hrvatskog sabora razbacuje se izjavama da bi u Hrvatskoj trebalo uvesti dvostranačje. Takvim izjavama Šeks ruši temeljnu odredbu članka 3. Ustava Republike Hrvatske po kojemu je vladavina prava i demokratski višestranački sustav najviše su vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava. Uvođenjem dvostranačja u Hrvatskoj svima je jasno da bi to bilo jednostranačje dviju vodećih stranaka koje se izmjenjuju na vlasti od Domovinskog rata čije su posljedice uništenje hrvatske ekonomije, a svima je poznato kada se ruši ekonomija ruši se država.

Zar Šeks smatra da će iscrpljeni, osiromašeni i pasivni Hrvati i dalje prihvaćati takvo stanje te da i dalje vlada atmosfera tko ugrabi više-bolje kotira. Hrvati imaju slobodnu državu već 27 godina i to je dobro. Šeks ne govori o porušenim tvornicama, neobrađenim poljima, neiskorištenom moru, o nezaposlenosti i emigraciji, što je činjenica i problem koji se mora riješiti, a vlastodršci trebaju biti odgovorni jer se urušava Hrvatska. Eto zašto Šeksu treba dvostranačje, odnosno jednostranačje SDP-a i HDZ-a. Još se samo kompromitira kao pravnik jer svojim ponašanjem djeluje protiv ustavnog poretka Republike Hrvatske čije su najviše vrednote demokratski višestranački sustav. Pošto je obnašao najviše funkcije u RH u njegovim izjavama trebali bi reagirati i nadležne instutucije u Republici Hrvatskoj jer djeluje protiv ustavnog poretka Republike Hrvatske.


Zagreb - Zadar, 29. listopada 2017. godine



Stranka hrvatskog zajedništva


Post je objavljen 29.10.2017. u 16:43 sati.