Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zagrebackidekameron

Marketing

Purgeraj: Republika Peščenica


Kada prva zraka sunca pogodi autopraonu
i odbije se u spektru boja na moje lijepo lice,
ja vičem: “Dobro jutro blogeri!”

A jadni napaćeni blogeri odgovaraju:
“Dobro jutro Bocaccio!"

Pustim jednu suzu, okrenem se blog uredništvu i kažem: “Ko vas jebe!”




Željko Malnar, zagrepčanin, pustolov, svjetski putnik, autor brojnih dokumentarnih filmova i nekoliko knjiga. TV voditelj legendarne Noćne more. Čovjek s karizmom. Osobenjak, arogantni pijanac, prostak, nasilnik, kavalir. Tog inteligentnog, hrabrog pustolova i medijskog genijalca ili voliš ili mrziš. Frajerčina koja je isfurala filozofiju ”pila naopako“ umiksanu sa spikom ”kralj je gol“. Televizijski format emisije ispod granice dobrog ukusa. Samoproglašeni predsjednik samoproglašne Republike Peščenice.

Godinu dana nakon prvog Jerry Springera. Sedam godina prije prvog Big Brothera. Malnar na lokalnoj zagrebačkoj OTV pokreće Nightmare Stage, kontraverzno-kontradiktorni anti-talk show u kome anonimci i kvartovski čudaci s društvene margine dobivaju medijski prostor i preko noći postaju poznate osobe. Manipulacija medijima, ismijavanje ljudske gluposti. Kritika politike, licemjerja, konformizma i malograđanštine. Sve to pršti iz svake emisije. Emisija ide noću, subota na nedjelju. Vrlo brzo postaje kultom. Počinje oko ponoći i prati se do jutra. Gledaju je sve generacije. Medijski prostor dobivaju svi nepoćudni. Teme koje svi ostali izbjegavaju. I svi dobivaju mogućnost "valjanja u blatu“. Sve za popularnost. Trpi kritike, jer iskorištava hendikepirane osobe. Trpi kritike što promovira vulgarnost i širi rasizam. S desna i s lijeva. Podjednako.


Ševa, Jaran, Laki, Remzo, Braco Cigan, Cezar, Tarzan, Slađana, Stankec i Anđa. Ulaze u pop kulturu, u anegdote, u viceve. u čitavoj toj zajebanciji šlag na torti je Malnarovo proglašavanje nezavisne Republike Peščenice gdje sam sebe postavlja za predsjednika. Sve ostalo je legenda. Produkcijski jeftina emisija bez konkretnog scenarija. U njoj se uživo pije, psuje, vrijeđa. Skida se do jaja, pjevaju oni koji sluha nemaju, šora se u živo ... Sve to punih 18 godina. Emisija je domaćin širokom dijapazonu gostiju: Dennis Rodman, Pero Raos, Stjepan Spajić, Siniša Vuco, Mladen Schwartz, brojni političari, ministri, tajkuni, pjevači i razne wannabe persone. Pred prenapuhanim, umišljenim i nekompetentnim gostima Malnar izigrava “neznalicu“ kako bi ih razotkrio i ogolio. Tjedan za tjednom, 18 godina, publika gleda emisiju o ničemu. Noćna mora prestaje se prikazivati 2010. Malnar je već ozbiljno bolestan, pluća. Par godina po tom gubi bitku koju nitko ne dobiva. Njegova posljednja želja i pepeo mu posipaju u more.



Denis Rodman je bil gost bio u nekom kampu američke vojske i tamo prolazil kroz sve te sheme ... Svi su ga šteli upoznati sa stvarima koje delaju kadli … Naleti na ekipu. Američki vojnici hrvatskog porijekla. Dečki vrište od smeha i gledaju neki stream. Lik ih pita kaj se to gleda. Oni objašnjavaju, reč je o live TV emisiji u Hrvatskoj. TV emisija bez restrikcija, emisija kakve nema nigde na svetu. Čovek veli kak mu je to hergcig.
"Ošel bum tam kad bum imal priliku." veli Rodman.
Godinu, dve posle neki hrvatski biznismen dofura Denisa u Hrvatsku, a ovaj traži da ide u tu emisiju. I tak se desilo. Ovo je čista istina. Sam Malnar je to lepo objasnil u novinama.



Noćna mora: Denis Rodman 1/4

Učiteljica pita Maricu:
"Koji dio tijela se pri velikim uzbuđenjima može povećati do sedam puta?"
Marica se crveni, a Ivica skoči:
"Zjenica oka!"
Učiteljica:
"Bravo Ivice!" zatim se okrene Marici "A ti ćeš se Marice u životu jako razočarati."rofl



Noćna mora: Denis Rodman 2/4

Pijanac. Hoda ulicom. Stane. Okrene se, otkopča šlic i počne pišati. Spazi ga murjak.
"Sram vas bilo! Sto kuna kazne."
Pijanac traži po džepovima. Izvadi novčanicu od 200 kuna.
Sad murjak traži 100 kuna da mu vrati. Nemre ih nač.
Na to pijanac:
"Pišaj i ti, ja častim!"nut



Noćna mora: Denis Rodman 3/4

Postoje dve vrste žena: dobre žene i jako dobre žene.
Dobre žene imaju dobro D, male P i mogu dobro držati K pri čemu je:
D - domaćinstvo, P - potrebe, a K - kuhinja.
A to kaj ste vi pomislili, to su jako dobre žene.zujo



Noćna mora: Denis Rodman 4/4





Post je objavljen 14.10.2017. u 09:23 sati.