Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Probranice 44

Zašto naziv „Probranice“?
Ideju mi je dala istoimena emisija na trećem programu HR koja se emitira od 1993. godine i donosi najnovije snimke inozemnih izdavača, uz stručnu recenziju autora. Uzevši to kao moto odlučih da pod tim naslovom povremeno donosim kratke, humorom/satirom/sarkazmom/cinizmom obojene, osvrte na najnovije bisere našeg (i svjetskog) društveno-političko-gospodarskog bespuća.

Tako to radi Dežela

Igor Bavčar je junak slovenskog osamostaljenja, ministar policije u doba rata s JNA, a zatim je vodio i resor europskih poslova. Potom se bacio na biznis i krahirao: uspio je uništiti Istra - benz, jedno od najvećih slovenskih poduzeća. Zato je osuđen na pet godina zatvora i nakon što je godinama izbjegavao otići u zatvor pravdajući se bolešću, neki dan se sam prijavio u zatvor.


Komentar cinika: Koliko bi onda godina trebao 'odraditi' Todorić koji je 'sredio' Agrokor?
Ni dana jer on nije, kao Bavčar, bio 'junak hrvatskog osamostaljenja, 'ministar policije u doba rata s JNA' i 'voditelj resora europskih poslova'. Bio je 'lovac u mutnom'.


Nobela za Plenkija


Plenković u New Yorku: „Pozivamo Sjevernu Koreju da prestane s razvojem i testiranjem nuklearnog programa“.


Komentar cinika: Slika zorno pokazuje strah u očima korejskih vlastodržaca kad su čuli za ovu izjavu, a Plenkiju je zagarantiran Nobel za mir slijedeće godine.

Danke Deutschland

Uspjeh krajnje desne Alternative za Njemačku (AfD), koja se nametnula kao treća politička snaga na nedjeljnim izborima u Njemačkoj, bila je glavna tema svih informativnih emisija i okruglih stolova u izbornoj večeri, kao i u ponedjeljak u svjetskim medijima.


Komentar cinika: Sad nam je lakše, ni Njemačka više ne može bez, da se blago izrazim, ekstremne desnice. Sad možemo slobodno dozvoliti i 'ZDS' i 'Srbe na vrbe', mutti Merkel nam više ne može držati lekcije. Nekad su bili krivi Židovi (Srbi), danas izbjeglice (antifašisti).

ONI i MI

Svečanom sjednicom Skupštine Istarske županije u Pazinu je u ponedjeljak, proslavljen dan te županije i 74. obljetnica donošenja Pazinskih oduka o sjedinjenju Istre s maticom zemljom te 70. obljetnica Pariške mirovne konferencije.
Dok je govorila o doprinosu Katoličke crkve pripajanju Istre Hrvatskoj Predsjednicu su iz publike izviždali i na sam spomen katoličkog svećenstva. Isto se dogodilo i saborskom zastupniku Antonu Klimanu, kao izaslaniku predsjednika Hrvatskog sabora, koji je na spomen Katoličke crkve prekidan zvižducima, a Predsjednicu su na kraju ispratili pjevanjem partizanskih pjesama.
Komentar cinika: Ako mogu ONI, možemo i MI. Tragedija je samo u tome što smo svi ONI i svi MI građani iste države.

Čudna pitanja

Zgrožen naslovnicom novine na kojoj se nalazi Marko Skejo i poruka “Bit će ovo država po mjeri nas HOS-ovaca, a ne četnika” Bruketa je ocijenio kako je riječ o užasu na koji je stavljen pridjev “hrvatski” te pritom postavio nekoliko pitanja.
“Tko financira ovu tiskovinu? Strane tajne službe? Kaj je ovo? Zakaj to Spar ima na polici? Zašto “hrvatski” možeš staviti na svaki užas?”, napisao je.



Komentar cinika: Zato što je to po Zakonu o slobodi tiska dozvoljeno, kao što je dozvoljeno novine na kojima piše „srpski“ tretirati po Zakonu „fahrenheit 451“.


Vijest AD 2017.

ARHEOLOZI pronašli nove dokaze koji otkrivaju kako je izgrađeno najstarije svjetsko čudo, Keopsova piramida u Gizi, javlja Fox News.


Komentar cinika: Vijest AD 2217: ARHEOLOZI pronašli nove dokaze koji otkrivaju zašto nije izgrađen Pelješki most u Hrvatskoj, javlja Hrvatski tjednik.

Jedna lasta…

Potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u ponedjeljak (2017-09-25) u izjavi za Hinu kako je spreman snositi posljedice i napustiti stranku ako „sadašnji predsjednik i kolege iz stranke misle da Bernardić radi dobro svoj posao i da će se njegovim isključenjem iz SDP-a situacija popraviti“.


Komentar cinika: Jedna lasta ne čini proljeće, niti jedna ostavka spašava SDP.

Šutnja je zlato

Prenosim dio posta blogera @knjigoljuba:
Prije par dana Glasnović u sabornici izrazi svoje žaljenje što još uvijek ne živimo u državi u kojoj bi se moglo strijeljat one za koje on misli da bi trebali biti strijeljani... i nakon toga - muk.
Nitko da se javno oglasi protiv toga - ni saborska zastupničad, ni novinarčad, ni takozvani i samoproglašeni politički analitičari, pa čak ni tzv.obični narod na fejsu.

Umjesto da državom i gradskim trgovima i ulicama odjekuju protestni zvižduci svih spomenutih kako bi se postiglo da taj zadnji sramotni i zastrašujući Glasnovićev saborski istup zaista i bude njegov zadnji istup u Saboru, nigdje i ni od koga ni glasa protesta čuti nije.


Komentar cinika: Eto, da nema @knjigoljuba ne bih saznao za tu vijest usprkos postojanju nebrojenih masmedija. Nakon onih u Saboru koje bi Glasnović postrijeljao jer ne misle kao on, vjerojatno bi na red došle i plinske komore za sve građane Hrvatske koji ne misle kao on. Deja vu.


Post je objavljen 26.09.2017. u 15:52 sati.