Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelimzivot

Marketing

Svjetski dan darivatelja koštane srži

Dragi naši, u subotu, 16. rujna, od 11 do 13 sati u šatoru ispred prostorija Društva za športsku rekreaciju Trnje (Ulica grada Vukovara 236-e) u Zagrebu Zaklada Ana Rukavina održat će akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kojom će obilježiti Svjetski dan darivatelja koštane srži.
RIT Croatia, međunarodni kampus uglednog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology, istoga dana će održati sportske igre za svoje studente u prostorijama Društva za športsku rekreaciju Trnje, a uključenjem u akciju upisa u Hrvatski registar pridružit će se misiji Zaklade Ana Rukavina kako bi zajedničkim snagama pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem te obilježili Svjetski dan darivatelja koštane srži.
Svjetski dan darivatelja koštane srži se od 2015. godine obilježava svake treće subote u rujnu s ciljem zahvale svim darivateljima i potencijalnim darivateljima diljem svijeta koji pomažu oboljelim osobama kako bi dobili svoju priliku za život te podizanja svijesti o važnosti upisa u nacionalne registre darivatelja krvotvornih matičnih stanica kojim možemo spasiti nečiji život.
Od srca zahvaljujemo 74 darivatelja koliko ih je od početka rada Zaklade svojim hrabrim i nesebičnim činom pružilo novu priliku za život 74 obitelji.
O nekima ste već čitali, o nekima ne znamo ništa, ali znamo da je 74 hrabrih i plemenitih ljudi iz Hrvatskog registra dalo vrijedan dio sebe kako bi pomogli onima manje sretnima i zato im svima od srca velika hvala!



Post je objavljen 12.09.2017. u 15:18 sati.