Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NAKON KRATKOG PRIMIRJA U PORTUGALU BUKNULO NEKOLIKO NOVIH POŽARA

SERTA

U središtu Portugala u nedjelju ujutro buknulo je nekoliko šumskih požara. Gašenje vatre otežava jak vjetar, a spašavanju su se pridružili i stanovnici.

Nakon višednevnog primirja, nekoliko šumskih požara buknulo je u nedjelju u središtu Portugala, mobilizirajući više od 2.300 vatrogasaca koji su pokušavali zaustaviti širenje vatre. "Jak vjetar otežava borbu s požarima", rekla je u nedjelju navečer glasnogovornica civilne zaštite Patricia Gaspar, uputivši stanovnicima poziv da "ostanu mirni". Najveći požar je bjesnio u okolici Serte, u okrugu Castelo Branco, u čijem je gašenju sudjelovalo više od 800 vatrogasaca. Stanovnici su pomagali spasilačkim službama, gaseći vatru pomoću običnih crijeva za polijevanje vrta, pokazuju snimke portugalske televizije.

S drugim požarom koji je u nedjelju poslijepodne izbio blizu Coimbre, na području gdje rastu lako zapaljivi eukaliptusi, borilo se gotovo 600 vatrogasaca. Dvama selima u okrugu Portalegreu, Areii i Outeiru, trenutačno prijeti šumski požar koji je buknuo u nedjelju poslijepodne a tijekom večeri se širio na dvije strane. U golemom požaru u Pedrogao Grandeu koji je sredinom lipnja pet dana harao središtem Portugala, poginule su 64 osobe a 200 je ozlijeđeno. U nedjelju je u bolnici još bilo 13 ozlijeđenih. Portugal je nakon te tragedije donio reformu gospodarenja šumama kojom se smanjuje broj stabala eukaliptusa na njegovu teritoriju.…. rtl.hr

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 24.07.2017. u 09:55 sati.