Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/smisao-zivota

Marketing

Hrvatski model za spas čovječanstva




Postoji li problem prenapučenosti Zemlje? Neki vele da je to mit, dok drugi kažu kako nam prijeti katastrofa biblijskih razmjera jer Zemlja nema sposobnost uzdržavati preko 7 milijardi ljudi, a do 2050. godine popualcija bi mogla dostići 10 milijardi. Naime, resursi našeg planeta su ograničeni, a uz ovakav porast ljudske populacije uskoro će presušiti, biti će sve manje nafte, sve manje obradivih površina itd... Ako prihvatimo te argumente nameće se logičan i neizbježan zaključak da prenapučenost kao problem ipak postoji.

Međutim, taj „globalni problem“ nama na lokalnoj razini u Hrvatskoj ne predstavlja nikakav problem. Naprotiv, nama je problem negativni prirodni prirast, iz godine u godinu u Hrvatskoj ima sve više i više umrlih i sve manje i manje rođenih. Ako dodamo i porast iseljavanja stanovništva demografskoj slici Hrvatske ne piše se dobro. Ali, taj naš lokalni problem može postati rješenje globalnog problema. Zahvaljujući našem političkom i gospodarskom modelu u zadnja smo dva desetljeća uspjeli smanjiti broj stanovnika, odnosno izazvati trend konstantnog negativnog prirodnog prirasta. A to je upravo ono što je potrebno za spas čovječanstva.

I stoga nam je dužnost tu tajnu našeg uspjeha podijeliti sa cijelim svijetom. S obzirom na to da prirodan prirast ovisi prvenstveno o ekonomskim uvjetima života na određenom prostoru, potrebno je te uvjete „pokvariti“, odnosno otežati ljudima egzistenciju, uništiti svaku perspektivu boljeg života kako bi shvatili da ovo nije dobar svijet za rađanje djece. A za to nema boljeg modela od hrvatskog modela, samo ga treba primijeniti globalno i riješiti ćemo problem prenapučenosti Zemlje.

Dakle, prvo treba omogućiti da se u zemljama u kojima još ima imovine za privatiziranje, ta imovina privatizira po hrvatskom modelu. Zatim treba povećanjem raznih nameta (trošarina, poreza i sl.) povećati troškove proizvodnje (naročito hrane, poglavito osnovnih žitarica poput pšenice) kako bi ta proizvodnja postala neisplativa. Također treba pojeftiniti rad, odnosno smanjiti plaće kako bi pala kupovna moć građana, a time i potražnja. No, najvažnije od svega je držati građane u dužničkom ropstvu, dovesti ih u situaciju da ne mogu preživljavati bez konstantnog zaduživanja, a ovaj novodoneseni ovršni zakon treba ukinuti i vratiti stari, jer je nedopustivo slati bilo kakvu nadu blokiranim građanima da će se izvući iz svoje situacije.

Dapače, broj blokiranih i prezaduženih građana trebao bi biti u stalnom porastu, inače se stvara dojam da se možda pojavljuje nekakva trunka nade u bolji život. I kada u svim državama svijeta zaživi naš model neće biti ni migracija jer boljeg života nigdje neće biti. Uglavnom, ima još mnogo faktora koji utječu na negativan prirodni prirast, a sadrži ih i naš model koji se dokazao kao izuzetno učinkovit, te bi ga trebalo primijeniti globalno jer će sigurno dovesti do rješenja tog najvećeg svjetskog problema – prenapučenosti..., a iz Hrvatske se ljudi više neće iseljavati.



Post je objavljen 16.07.2017. u 22:25 sati.