Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Priča o šišmišima


Sjedimo u ljetno predvečerje na plaži. Trenutak očaravajući.
Proleti šišmiš.

Trebalo nam par trenutaka da sredimo misli. Priča Draga o njenom djetinjstvu u Brnu i kako su kao djeca gledali šišmiše. I njima su kao i nama pričali kako se šišmiši mogu zaplesti u kosu.

- Meni je zanimljivo kako oni u letu svojim osjetilima osjete namjanje kukce, bubice čak, u letu i nepogrešivo ih hvataju.
- A jesu li šišmiši sisavci ili ptice? Još nikada nisam vidjeo da u letu neka šišmišica doji mlado. Istini za volju, nisam vidjeo ni da ih doji u leglu. Znam da im donosi kukce i tako ih hrani. Znači ako ne sišu da nisu sisavci. A nisu ni tice kada nemaju perje. Pa koja su onda oni izmišljotina prirode?

Nabadamo mi tako o šišmišima, kada se Draga sjeti onih što sišu krv. Pa ako ipak sišu, znači da su sisavci.

Pričamo mi tako kada se sjetim zgode iz svoga djetinjstva: Sjedili smo, mi klinci i klinke, u isto ovakvo ljetno predvečerje u parku. Odjednom se jednoj klinki zaleti šišmiš u kosu. Uzalud smo ga pokušavali izvuči. Tek kada je došao otac curice uspjeo ga je osloboditi. Jasno da je sa malenom otišao do dotkora koji je odgonetnuo zagonetku šimšmiša. Curica je imala uši i šišmiš ih je osjetio u letu. Hranio se njima dok smo ga mi djeca iz našega parka pokušavali bez uspjeha izvuči iz kose. Sada sam siguran da je ipak bila šišmišica koja je sakupljala uši za svoje klince koji su gladni čekali u nekom tamnom kutku viseči naglavce.

Znači, priča o šišmišima ima svoje stvarno uporište.
Pouka: Ako imate uši ili buhe obavezno u ljetnim noćima nosite kapu. Ako ste nudisti i imate picajzle, zaštitite se pokrivalom na vrijeme.



No name



Ovaj je post malo kasnio jer je čekao recenziju stručnjaka iz udruge "Moj Miš Šišmiš" pa ga objavljujem tek nakon njihovog pozitivnog mišljenja.
Članak je pohranjen u njihovoj riznici znanja o šišmišima pod tajnim kodom: "Afrička šljiva ne pada daleko od stabla".






Post je objavljen 13.07.2017. u 11:28 sati.