Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Sam svoj majstor, tenda


Pisala je Draga kako napokon ima lijep balkon nakon što sam joj montirao tendu.
Ja budem napisao par riječi o tehničkoj strani izvedbe. Možda nekome pomogne moje iskustvo.

Osnove kojima sam se vodio prilikom razmišljanja o tendi bile su želje moje Drage da: Tenda štiti od sunca, da štiti od kiše i vjetra, a da zimi može zatvoriti balkon da nemora lopatati snijeg sa balkona. Prema tome, morala bi biti lagana ljetna i teška zimska tenda. Odlučih se za lako izmjenjive dvije tende, ljetnu i zimsku.
Draga je htjela tendu koja se može rolati po visini ili spustiti do ograde. Ja sam tome dodao i mogučnost izbacivanja van balkona što se pokazalo kao najljepše rješenje.
Dodatni problem bila je širina balkona 3,5m. Kako je profile te dužine problem iz Rijeke busom voziti u Zgbubu morao sam cijevi prerezati popola i na balkonu ih spojiti i dodatno osigurati.
Sada par riječi o izvedbi.

Na stropu nosač je uhvačen u tri ležišta, a dolje je uvučen u porub. Na taj je način lagano tendu vezati za naslon balkona kada je spuštena i mora biti dobro učvršćena protiv vjetra. Dodatno je i osiguranje vezanjem vertikalnih rubova tende za očice u zidu.

Tendu je lagano zarolati do željene visine i uhvatiti za konope na zidu kukicama koje su navarene na krajevima donjeg profila da se ne odmata.

Lagano se može izbaciti zahvaljujuči rukama koje su zglobno učvršćene na ogradi. Ovakva izvedba ima svoju prednost u tome što tenda nije čvrsto vezana pa ju vjetar ne kida. Ručice i donji profil služe kao amortizeri ili kako bi primorci rekli kolpo morto.



How I made protect of Sun and bad weather



How I made protect of Sun and bad weather



How I made protect of Sun and bad weather



How I made protect of Sun and bad weather



How I made protect of Sun and bad weather



Kratki video na kraju. Video je u rađen u Flickru pak zato nema na sebi one strelice kojim pokrečemo video. Dakle, klik na sliku da se otvori video.

How I made protect of Sun and bad weather



Kakav bih ja bio Ja kada si za kraj ipak nebih dao i malo slobode izražavanja u našem prekrasnom hrvatskom izričaju.
Dakle ovako: Čitav je projekat izveden u sinergiji naših dvaju umova. Dok sam bušio rupe u betonu, Sunce me poštedilo svoje solarne energije pa zahvaljujuči tome solarni receptori u mome skinu nisu previše patili. Kada je sve bilo završeno održan je svečani event pod tendom. (Nadam se da ste sve razumjeli. Ipak je to naš najljepši rvacki izričaj).
I tako nam se dogodila tenda. Događanju svečanog događaja bili su nazočni svi prisutni.



How I made protect of Sun and bad weather





Dodatak 6.5.2020.:
Draga je odlučila da je ova tenda sasvim dovoljna za sva godišnja doba. I evo, već je treču godinu izdržala sve vremenske uvjete a poznato je kakvi su vjetrovi i nepogode pogađale Zagreb. Tenda je još uvijek jednako kvalitetna kao da je nedavno stavljena.



Post je objavljen 05.07.2017. u 00:02 sati.