Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mario-recepti

Marketing

TORTA OD JAGODA



Kore:

5 bjelanjaka
50 g šećera
1 vanil šećer
25 g oštrog brašna

1 žličica oštrog brašna
prstohvat soli

Krema:

1 l mlijeka
200 g šećera
10 žutanjaka
1 vanil šećer
3 praška za puding-vanilija
250 g maslaca

Ostalo:

1 kg svježih jagoda
400 ml slatkog vrhnja
malo mlijeka za vlaženje kora
Navedeni sastojci za kore dovoljni su za pripremu jedne, a potrebno je ispeći dvije ovakve kore.

Priprema:

Bjelanjke s prstohvatom soli miksajte dok se malo ne zapjene, pa postupno dodajte šećer i vanil šećer i miksajte do čvrstog snijega. Kuhačom lagano umiješajte brašno pomiješani s praškom za pecivo. Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (28 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom i premazali uljem. Koru pecite 20 minuta na temperaturi od 160 °C. Ispecite još jednu takvu koru.

Žutanjke izmiksajte sa šećerom, vanil šećerom, praškom za puding i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljenu smjesu pa kuhajte kremu malo na laganoj vatri dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte izmiksan maslac.

Ohlađene kore prije slaganja premažite s malo zagrijanog mlijeka. Tortu slažite u kalupu u kojem su se pekle kore. Najprije stavite jednu koru, premažite ju s malo kreme i posložite polovicu narezanih jagoda. Nanesite još malo kreme i prekrijte ju drugom korom. Premažite koru s malo kreme i posložite ostatak jagoda i malo kreme. Tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se krema dobro stisne. Oštrim nožim odvojite tortu od kalupa i ukrasite ju šlagom i ostatkom kreme.

Recept preuzeo sa stranice: Slatki svijet torti i kolača. Hvala wave


Post je objavljen 04.07.2017. u 18:04 sati.