Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Na 22. lipnja

Forum tjedni magazin
Velimir Visković:
"Pozivam sve svoje prijateljice i prijatelje na sutrašnje okupljanje na Trgu maršala Tita. Josip Broz Tito simbol je antifašističke narodnooslobodilačke borbe; uklanjanjem njegova imena šačica neoustaša želi dovršiti radikalnu reviziju povijesti, sedam desetljeća nakon rata promijeniti ishod II. svjetskog rata. Ali ne branim antifašistički pokret samo zato jer je pobijedio u globalnim razmjerima; osobno bih ga branio svim sredstvima i da je Hitler skupa sa svojim kvislinzima pobijedio na globalnoj razini. Ne prepoznajem ništa humano, toplo, afirmativno, ljudsko u fetišizmu nacije i države; isključivo mržnju prema manje vrijednima. Ropstvo za niže rase i narode. Tu mržnju prepoznajem i kod naših neoustaša.
Vjerujem da većina Zagrepčana dijeli moje antifašističke stavove. To zna i ova šačica desničara koja iznuđuje izravnu odluku tanke skupštinske većine ucjenjujući prevrtljivog Bandića; oni znaju da na referendumu ne mogu pobijediti!
Zato pokažimo sutra, na Dan antifašističke borbe, 22. lipnja u 19 sati, koliko nas ima!"


padaj silo i nepravdo...

Ne gajim nikakve iluzije vezano uz Tita. Autokracije i pripadajući im kultovi ličnosti bez iznimke odbojni su mi i mrski. Ali ovdje se traži opet stati i stojim kontra nastupajućeg mraka fašizma crnokošuljaške neoustaške žgadije kojoj je narod već jednom opalio vritnjak upravo pod Titovim antifašističkim vodstvom. To je elementarno pitanje civilizacijskog i obiteljskog dobrog odgoja. SF-SN!


Post je objavljen 22.06.2017. u 13:00 sati.