Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

TKO JE UBIO HRVATSKOGA GENERALA IVANA KORADEA?! (5. DIO KNJIGE)



Dana, (03.04.2008.) na policijskoj konferencija za novinare održanoj u 18.30 sati u policijskoj postaji Zlatar Bistrici, javnosti je priopćena vijest, kako je okončana tragična drama.

I prema izvješću o događajima, ravnatelj policije Marijan Benko, je rekao i između ostaloga ovo: osmoga dana traganja za ubojicom, nakon jutarnje smjene policijskih snaga na terenu, nastavilo se s pretraživanjem sumnjivog područja.

U planiranim aktivnostima bila je predviđena pretraga 21. kuće za koje je postojala sumnja da ih koristi bjegunac te se s pretragama započelo u 12.10 sati.

Te, da već u 12.25 sati je policijski Stožeru obaviješten; da su na području traganja, uz korištenje psa tragača pronađeni tragovi obuće, i drugi odbačeni predmeti za koje se pretpostavlja da pripadaju bjeguncu.

Nadalje, kako je tačno u 13.30 sati iz vikend-kuće, koja se nalazi u predjelu Vrhi, u vlasništvu osobe nastanjene na području grada Zagreba, otvorena je rafalna paljba u smjeru policijskih službenika, kojom prilikom je teško ranjen policajac Mario Kusanić.

Kako je ravnatelj Marijan Benko, mogao tvrditi da; "pronađeni tragovi obuće", kada general Ivan Korade, pronađen je mrtav bez obuće, u čarapama... Nikad nisu nađene njegove cipele, ili kako se je tvrdilo da nosi bijele tenesice na nogama.

Iz vikendice iz koje je pucano prema policijskim službenicima, je nakon toga u potpunosti blokirana, i pripremljene su snage Specijalne policije za intervenciju, upale u 15.00 sati, s timom Specijalne jedinice policije,i u vikend-kući u kojoj su našli mrtvog Ivana Korade.

Benko, navodi da mjesto događaja je bilo osigurano te je pozvan i istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu, dok se Županijski državni odvjetnik iz Zlatara već nalazilo na području policijskih aktivnosti.

Uz ravnatelja policije Marijana Benka, na konferenciji su bili nazočni: njegov zamjenik Ivan Nađ, istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić i Županijski državni odvjetnik iz Zlatara Vladimir Terešak. Također je dodano - da je očevid u tijeku te da će pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava zasigurno produljiti očevid.

Svašta se je sumnjalo, odnosno prenosilo u javnost, od strane policajca Benka, gdje narodu stavljala se je "buba" u uho o: jatacima, minama,.., i tako dalje.... Odbjegli general Ivan Korade je mrtav, po službenoj verziji od svoje ruke, a po nekim mojim višim saznanjima, general je kindepovan i ubijen,nije stradao u nikakvoj "isceniranoj" policijskoj akciji uhićenja u Velikoj Veterničkoj.

Zanimljivo je; da te 2008., su zaredala mnoga ubojstva. I mnogi zločini su potresli Hrvatsku. Uhićeno je puno ljudi. Dana, 05. siječnja 2008., javnost je zgrozilo brutalno ubojstvo 20-godišnje Kristine Šušnjare iz Trilja. Te, ubojstvo - premlaćivanjem zagrebačkog tinejdžera Luke Ritza. Takve crne vijesti su zaokupile našu zemlju. U jednom kafiću 40-godišnji Hasim Čadraki je rafalom iz kalašnjikova ubio svoju bivšu suprugu Adelinu, a onda i sebe. U narodnjačkom klubu u Zagrebu u srpnju je iz automatske puške izrešetan Tvrtko Tomičić.

Na zagrebačkom Srebrnjaku je 25-godišnji zaštitar ubio svoju 17-godišnju djevojku, a zatim je iz hica u glavu i sebi oduzeo život. A u mjestu Korlatu kod Benkovca u izgorjelu automobilu pronađen je 30-godišnji zadarski taksist Igor Čustić, a idući dan uhićen je njegov ubojica 21-godišnji Elvis Šopić iz Raštevića kod Benkovca. Dana,18. veljače 2008., nepoznati je ubojica s više hitaca iz automatskog oružja u kafiću u zagrebačkoj Dubravi ustrijelio 42-godišnjeg Vinka Rodića. Nisu nikada otkriveni napadači, a ni naručioci napada na Dušana Miljuša i Josipa Galinca...

U naselju Savici pronađen je Adrian Čupić star 34 godine koji je također likvidiran hitcem u glavu. Nakon nekoliko dana otkrilo se da ga je zbog duga od više stotina tisuća eura ubio njegov vjenčani kum 38-godišnji Vilim Karlović. Sredinom ožujka (15.) u zagrebačkom parku Ribnjaku nožem u tučnjavi dviju skupina mladića na smrt je izboden 18-godišnjak Frano D. Idući dan policiji se predao 23-godišnjak osumnjičeni za ubojstvo, a uhićeno je još deset sudionika tučnjave.

Ovo je sve dokaz kako je funkcionirala "Mesićeva hrvatska država", koja je ogrizla u mnoge zločine i kriminale.

Hrvatski premijer Ivo Sander, smijenio je ministra unutarnjih poslova Berislava Rončevića, ravnatelja policije Marijana Benka i ministrice pravosuđa Ane Lovrin. Na njihova mjesta imenovani su Tomislav Karamarko, Vladimir Faber i Ivan Šimonović.

Hvatanje odbjegloga generala Ivana Koradea, je imalo potpuni simbol sličnosti srbijanske policijske akcije "SABLJA", u kojoj su poubijani i uhićeni tobože mnogi kriminalci.... Ubijeni su Dušan Spasojević - Šiptar (35) i Mile Luković - Kum (34) koji su najprije oteti i izmasakrirani, i potom od strane policije podmetnuti, odnosno bačeni kod napadnute kuće, u kojoj su se navodno skrivali.. Već mrtvima su im u ruke stavili automatsku pušku i bombu...

Srbijanska policijska konferencija za novinare, odnosno govor Dušana Mihajlovića, u potpunosti sliči izvještaju i govoru Marijanu Benku, ravnatelju hrvatske policije MUP-a RH.


NAPOMENA: Nastavak slijedi...


-----------------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 05. lipanj 2017. godine
-----------------------------------------------------
1.) https://twitter.com/crostojkovic195
2.) https://twitter.com/stojkovic1958
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 3686.


Post je objavljen 05.06.2017. u 08:52 sati.