Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

DVOSTRUKA POBJEDA !




Noćas sam imao razloga za dvostruko slavlje:
Rijeka je slavila prvu titulu prvaka!
Kraljevica je slavila novog gradonačelnika Dalibora Čandrlića!


Pitati ćete se kakve sve ovo ima veze sa ovim blogom koji slavi i veliča Grad Pag? Pa da krenem redom.
Prvo, dio sam HNK Rijeka koja je nakon 71. godine svojeg postojanja dočekala i svoju prvu titulu prvaka. U HNK Rijeka odradio sam zadnje prvenstvo ex Jugoslavije 1989/90, Rijeka je igrala u sastavu: (Gabrić, Romić, Kljajić, Stipić, Paliska, Peršon, Komljenović, Vešović, Beširević, Muriqi, Vujčić), pričuve su bili: (Kuruzović, Pavličić, Scoria, Vulić, Kurtović, Šumberac, Skočić).
Šef struke bio je veliki igrač Rijeke Vladimir Lukarić, njegov pomoćnik Drago Čohar, trener vratara legendarni Marijan Jantoljak, fizioterapeut Branimir Maričević, klupski liječnik dr. Žarko Tomljanović ( kasnije Predsjednik kluba), oružar Mladen Pilčić i onaj koji je brinuo o travnjaku Kantride Rustem Gashi.
Drugo, Pažani su obilježili i na terenu povijest HNK Rijeke. Na prvom mjesto je veliki Rijekin vratar Ante Tonći Bobić, koji je Rijeku uveo u Prvu Ligu 1973/74.

Boje Rijeke još su branili: Miro Šugar, Danko Peranić, Boris Tičić.

Ono što je sinoć na Gatu Karoline Riječke bilo najdominantnije su pjesme koje su se pjevale cijelu noć bez prestankam, a to su: "Himna NK Rijeka", "Rijeko mili Grade", "Volimo Rijeku", "Va Permani ću poći".

Sve pjesme stvorio je veliki Pažanin Duško Paro, zaljubljenik kraja u kojem živi. U jednom od svojih posljednjih intervjua Novom Listu, a vezano za veliki rezultat HNK Rijeka Duško je na novinarsko pitanje ukoliko Rijeka osvoji titulu da na prigodnom megaslavlju to mogu izvesti samo – Opatijski suveniri: "Slažem se, zanimljivo razmišljanje no mi na žalost zadnjih godina s "Rijekom" nemamo prevelike kontakte. Dijelom smo i sami krivi jer su nas polako pritisnule godine, nismo baš ni aktivni, no bilo bi nam jako drago da nas se u tom trenutku vodeći ljudi "Rijeke", uostalom s predsjednikom Miškovićem sam po paškoj liniji i susjed, sjete da nas kao goste glazbenike pozovu na tu feštu koju svi tako željno iščekujemo – zaključio je Paro."

Duško je otkrio da je ovaj projekt sa svojim suradnicima stvorio još jedan Pažanin, Damir Mišković, koji će zlatnim slovima biti upisan u povijest HNK Rijeka.


Dočekali smo igrače i vodstvo HNK Rijeka ispred popularnog kluba Phanas u Rijeci, naravno najprije smo se pozdravili sa Andrejom Prskalom sa kojim smo u subotu trebali biti na piru, gdje se ženio njegov prijatelj Luka, a Tein rođak. Andrej je bio dan prije dati podršku Luki i raspitivao se pored ostalog kako smo prošli na piru. Samo mi je kazao da još nisu svijesni ovoga što su uradili.

Svakako da nas je došao pozdraviti i kolega Alen fizioterapeut. Svima smo čestitali i zaželjeli im da noć provedu u veselju. Znamo i ja i Tea što to znači slaviti sportski uspjeh.


Za kraj Kraljevica i novi gradonačelnik. Dalibor Čandrlić moj bivši košarkaš, danas jedan od direktora u linijskom brodaru "Jadroliniji", u ove izbore je ušao kao nezavisni kandidat, ali onaj kojeg je podržala moja stranka, HDZ.

Od inauguracije do pobjede Dalibor je tražio i moju malu pomoć. Bio sam cijelo vrijeme uz njega i na završnom skupu u njegovoj rodnoj Kraljevicu uz potporu njegovih košarkaških prijatelja, te dvaju ministara: Olega Butkovića i Garija Capellija te saborskog zastupnika Tomislava Klarića.

Tijekom noći Dalibor mi je poslao prve rezultate glasovanja i onako kako sam mu predviđao, da će već u prvom krugu pobijediti.

Jutros kada smo se čuli i čestitali, puni emocija, ne skrivajući suze, Dalibor mi je otkrio kako su sinoć zvona njegovog Grada Kraljevice objavile pobjedu mladog i ambicioznog čovjeka koji će svim svojim građanima donjeti obilje zadovoljstva.
Dalibor je svijesan da je pred njime sada veliki izazov, ali isto onako kakav je bio košarkaš, ne sumnjam da će biti i gradonačelnik.


Zato je jučer bio dan za dvostruko slavlje, kojeg ću pamtiti za cijeli svoj život.



Post je objavljen 22.05.2017. u 16:37 sati.