Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Otkriven mural i spomen-ploča u čast poginulog branitelja Ante GašparaPovodom 25. obljetnice pogibije hrvatskog branitelja i heroja Ante Gašpara, članovi njegove obitelji i suborci svečano su u nedjelju ujutro otkrili spomen-ploču i mural s njegovim likom na zidu veteranske zgrade u Vrgorcu.
Slikanje murala i postavljanje spomen ploče inicirao je njegov najbolji prijatelj i suborac Pavao Radonić Pajso iz Banje, a podržali i članovi obitelji. Mural je djelo studenta Akademije likovnih umjetnosti Ante Tolića iz Kutca, a troškove je pokrio Grad Vrgorac. Na svečano otkrivanje stigli su članovi Gašparove obitelji, brat Zoran i sestra Marina te suborci Pavao Radonić Pajso, Boro Miličević i Mario Barać.
U popodnevnim satima članovi obitelji i suborci na mjestu stradanja branitelja Gašpara položili su vijence i zapaliti svijeće i prisustvovati misi zadušnici za poginulog Gašpara. Ante Gašpar iz Umčana kod Vrgorca poginuo je 7. svibnja 1992. godine tijekom akcije 4. brigade na području Dobrog sela u općini Čitluk.


Post je objavljen 07.05.2017. u 12:04 sati.