Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MINISTAR TOLUŠIĆ POSJETIO KRAPINSKO ZAGORSKU ŽUPANIJU


TOMISLAV TOLUŠIĆ:

" ODGOVORNO STOJIM IZA NAŠIH PROIZVOĐAČA HRANE"

Prema informacijama iz Ministarstva poljoprivrede Ministar poljoprivrede RH Tomislav Tolušić posjetio je 12. travnja Krapinsko zagorsku županiju te se susreo sa županom Željkom Kolarom. Ujutro je prisustvovao događaju Doručak s hrvatskih farmi u Bedekovčini na kojoj je Hrvatska poljoprivredna agencija predstavila sustave dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda. Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi.
U Srednjoj školi u Bedekovčini ministar se sastao s poljoprivrednim proizvođačima Krapinsko-zagorske županije s kojima je razgovarao o aktualnom stanju u poljoprivredi i Programu ruralnog razvoja RH.
Nakon sastanka s proizvođačima ministar Tolušić je obišao gospodarstva u Špičkovini kojima je prije mjesec dana eutanizirana perad zbog ptičje gripe, a potom i poljoprivredne proizvođače Krapinsko-zagorske županije: peradarsku farmu FILUM d.o.o. u Zlatar Bistrici, mljekarsku farmu obitelji Horvatinčić u Gornjoj Stubici i svinjogojsku farmu OPG Mario Trbušić u Bedekovčini.
„Proizvoditi hranu i hraniti se lokalnim proizvodima najbolje je što svaki čovjek može učiniti za sebe i za svoje zdravlje. Danas sam se sastao s poljoprivrednim proizvođačima ovdje u Krapinsko-zagorskoj županiji, a neke od njih sam i obišao. Naša snaga i naša budućnost su naši proizvođači hrane. Nikada nam niti jedna druga zemlja neće moći ponuditi svježinu, kvalitetu i sigurnost hrane bolju i veću od one koju sami možemo stvoriti. Vjerujem u svakog našeg poljoprivrednika, cijenim svačiji rad i odgovorno stojim iza naših proizvođača hrane. Sve što mi u Ministarstvu trenutno radimo trebalo bi olakšati položaj poljoprivrednicima i omogućiti im da rade i žive od onoga što oni najbolje znaju, da proizvode hranu“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić u Bedekovčini.





Post je objavljen 14.04.2017. u 11:57 sati.