Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Nezavisna lista mladih Vrgorac velikim političkom skupom proslavila prvi rođendan



Nezavisna lista mladih Vrgorac, 298. u registru političkih stranaka i prva stranka osnovana baš u Vrgorcu, velikim rođendanskim skupom proslavila je prvu godišnjicu svoga osnivanja u nedjelju 26. ožujka. Proizašla iz nezavisne liste osnovane 2013., Nezavisna lista mladih službeno je kao stranka osnovana 18. travnja 2016. godine. Na rođendanskom skupu u dupko ispunjenoj višenamjenskoj dvorani Grada Vrgorca našlo se više od dvije stotine građana Vrgorca i gostiju NLM-a. Među njima saborski zastupnici MOST-a Nikola Grmoja i Miro Bulj, kao i predstavnici brojnih nezavisnih liste Imotske krajine, Drniša i Vodica.
Nakon uvodnog slova tajnice stranke Natalije Jurjević, okupljenima se obratio saborski zastupnik i vjerojatni kandidat MOST-a za splitsko-dalmatinskog župana Miro Bulj. Optužio je sve dosadašnje vlade kao i vlast u Splitsko-dalmatinskoj županiji za totalnu nebrigu za interese Dalmatinske zagore odakle mladi stalno iseljavaju. – Novac koji hrvatska država šalje putem županije tamo i ostaje i ne dolazi do vas građana na terenu. Troše ga na raznorazne urede i uhljebe i vrijeme je da se to promijeni. Pozivam sve vas da animirate svoje mlade vršnjake, recite im da nije dovoljno sjediti u kafiću i komentirati da ništa ne valja. Neka se organiziraju i mijenjaju svoje sredine, rekao je Bulj.



Njegov kolega i vrgorski zet Nikola Grmoja biranim je riječima govorio o političkom rastu i izbornom uspjehu Nezavisne liste mladih. – Vi Vrgorčani zaista možete biti sretni što za gradonačelnika imate velikog radnika Antu Pranića koji u jednom danu napravi više stvari nego trideset drugih hrvatskih gradonačelnika zajedno. Pratili ste NLM otpočetka i pozivam vas da to napravite i na predstojećim lokalnim izborima, rekao je Grmoja.
Predsjednik Kluba vijećnika NLM-a u Gradskom vijeću Vrgorca Ljubomir Erceg kratkom prezentacijom je prisutne upoznao s dosadašnjim izbornim rezultatima NLM-a, te dodao kako je NLM uz Vrgorac, osnovao i svoju podružnicu u Drnišu, a u pripremi su i podružnice u Makarskoj i Vodicama. Potom je dao riječ gradonačelniku Praniću. Pranić je veći dio svoga govora posvetio kolegama iz NLM-a koji su s njime od prvoga dana sudjelovali u političkoj borbi koja je rezultirala rušenjem HDZ-a s vlasti u Vrgorcu nakon 23 godine. – Moji politički suparnici nas optužuju da uhljebljujemo. A kako mi uhljebljujemo pokazuje slučaj osobe s kojom sa osnivao NLM. Moj kolega Ivan Franić od prvoga dana je uz mene i NLM, a zbog nezaposlenosti je morao otići raditi u SAD, potom se vratio i danas vozi mikser u jednoj građevinskoj firmi. Tako „uhljebljuje“ NLM, a kako to radi HDZ pokazali su tako što su svoje brojne članove nakon proteklih lokalnih izbora putem stranačke iskaznice ugurali na županijske i državne ustanove u Vrgorcu. I nositelji takve politike koja je Vrgorcu ostavila milijunske dugove imaju hrabrosti išta nama govoriti. Meni je Vrgorac iznad svega i zato vas pozivam da podržite ono što smo pokrenuli u cilju oporavka i budućeg razvoja našega grada, rekao je Pranić. Nakon završetka skupa nezavisni su na domjenku prerezali rođendansku tortu, a druženje okupljenih se nastavilo narednih par sati.

Post je objavljen 26.03.2017. u 22:53 sati.