Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borgman

Marketing

Na isteku mandata...idemoooooo

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kraj-kaosa-u-splitu-znjan-ce-postati-biser-grada-ako-se-provede-ovaj-plan-pogledajte-slike/959006.aspx

Balt, Balt...baltazar, je mislio, mislio, i uz nekoliko skokova doskočio do svog stroja, i odvrnuo pipu (na gradskom proračunu koji ne postoji), i ubacio kapljicu u epruvetu. Sa rješenjem. Sitnica. 30-ak milijuna teška. Ide prika graditi spomenik, sebi.

Prvo i osnovno, on valjda kao i oni likovi iz prijašnje Vlade, ne razumije pojam "tehnička vlast". Nije ti prihvaćen proračun, nemaš ga...TEHNIČKI si tu , do izbora. Više nemaš ovlasti.
Još manje razumije, kako se tada ne donose nikakve odluke, jer nema mandat za njih.
Iskreno, uzda se kako će likovi koji su u Vijeću, (koji su katastrofa kao i on) dati Glas za njegovu kapljicu Rješenja.

Nemam ja ništa sa likovima koji su vlasnici objekata na Žnjanu, osim što je nekima od njih dobra kava, i na dobroj su lokaciji Sve plaćam..
Još manje imam sa njihovim rješenjima o radu koja su redom za kontejnere od 12 kvadrata i 12 kvadrata "terase"!

Netko im je najprije izdao te dozvole. Taj je kriv za manjak zdravog razuma i za dozvoljavanje postavljanja kontejner smetlišta na elitnoj i zapravo jedinoj ozbiljnijoj plaži.
Onda su tu inspektori i inspekcije, koji bi došli na besplatnu kavu, kolače i "razgovor"...i nisu uradili ništa dok su se objekti transformirali iz kukuljice od 12 m kvadratnih, u leptire, dobro osvijetljene reklamama, od 300 "kvadrata" i verandama.
Pa komunalci, koji su to sve gledali, i bolio ih je potplat cipela kakoo su ovi riješili odliv otpadnih voda.
Pa sanitarci, koji očito sve vide savršeno u redu, i nisu pronašli bitniju zamjerku na proizvodnju i posluživanje.
Itd, itd...
Je li tko vidi možda zajednički nazivnik?
Ja vidim.
Gradske i državne službe! Svi praktično slijepi, još praktičnije zabavljeni premetanjem papira sa vrha hrpe na dno, naravno.

I na kraju vlasnici objekata.
Koji ovaj put nisu podržali stranu koja sjedi iza gradskog načelnika.
Ma razumijem i njih, ne možeš podmazati baš sve kotačiće, nema dovoljno maziva za toliko glomazni mehanizam.

Rezultat svega je još jedna ludost
Rivu su projektirali ljudi koji nemaju pojma o tome kako je živjeti sa burom, što to znači pogled sa trajekta na Dioklecijanovu palaču, kao i da tehnobeton bijele boje na našem osvjetljenju izaziva sljepilo.
Sada su opet, ničim izazvani, a Bogom odabrani, dali svoj prijedlog nekakve Nice, na Žnjanu. ponovno je potrebno sve raskopati, uzorati, podijeliti poslove rodijacima, odrezati nove koncesije, i oguliti nove "investitore".
A mene zanima koliko bogova, i Bogom Danih, vlada ovom Državom (Gradom), i je li iti jednoga moguće podsjetiti kako je vrijeme da "sjaše" i nestane sa pozornice?

Post je objavljen 25.03.2017. u 11:49 sati.