Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ZBIRKA DOZAPOVJEDNIKA BJELOVARSKOG DVD-a VRIJEDNA VATROGASNOG MUZEJA

BJELOVAR

Marijan Veg ima tri pune sobe predmeta za povijest vatrogastva

U tri prostorije obiteljske kuće jedva je uspio zgurati zbirku vatrogasnih eksponata Bjelovarčanin Marijan Veg, a prikupio ih je u svega godinu i pol dana. A zbirka se i dalje dopunjava. Prijatelji, poznanici, zaljubljenici u sve što ima veze s vatrogastvom iz cijeloga svijeta Marijanu pomažu da svoju zbirku povećava iz dana u dan.
Image and video hosting by TinyPic
– Skoro sam cijelog života dobrovoljni vatrogasac. No, kolekcionarstvom sam se tek nedavno počeo baviti i to na nagovor češkog kolege vatrogasca koji mi je poklonio svoju uniformu. Danas nema što nemam, od vatrogasnih oznaka brojnih zemalja, preko vatrogasnih odijela, kaciga i opasača do brojnih većinom vlastitih odlikovanja. Ipak, s najvećom ljubavlju čuvam trenutke koje provodim sa svojim vatrogasnim prijateljima, jer sam dobrovoljni vatrogasac od malih nogu – priča Marijan. Za taj plemeniti poziv odlučio se nakon teške havarije u »Tomi Vinkoviću« kada je kao 16-godišnji dječak vidio kako plamen guta zavarivača.

– Da je tada tamo bio vatrogasac čovjek bi ostao živ – siguran je Marijan, danas zamjenik zapovjednika DVD-a Bjelovar s golemim vatrogasnim iskustvom u brojnim intervencijama. Svoj životni san, kaže, ostvarit će kada bogatu zbirku jednoga dana uspije preseliti u prostorije Vatrogasne zajednice. Tamo će, vjeruje, biti čuvano s istom ljubavlju s kakvom je i skupljana.…. zvono.eu

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 13.03.2017. u 07:25 sati.