Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/borgman

Marketing

Ma stvarno...nemoguće

http://www.index.hr/vijesti/clanak/dramaticno-pismo-veterana-i-generala-plenkovicu-zastitite-nasa-radna-mjesta-u-drzavnim-tvrtkama/955195.aspx


Kada izbacimo neke gluposti kao promatranja rada pod povećalom (Hubble teleskop!!?), ili kako se iseljavaju upravo najviše branitelji i njihova djeca (što je u komentarima netko dodao, ako ih je bilo 500 000 onda sa djecom čine i više od 25% još uvijek radnoaktivnog stanovništva), je li kome pao u oči broj "udruga" (koje često imaju profesionalne tajnike i predsjednike, plaćene iz državne donacije)...i upita li se itko, koliko smo zapravo ratova mi vodili ovdje?

Ne mogu se ne sjetiti kako je Grad Split oduzeo od svojih vlastitih građana parkirališta na Pujankama, Mertojaku i Splitu3 i dao ih HVIDR-i, u svrhu zbrinjavanja ratnih vojnih invalida. Jeste li vidjeli ljude bez nogu u kućicama? Niste naravno, jer je ista organizacija (o čemu je pisala Slobodna) te parking prostore dala u podzakup, za postotak.

Iz nekih garaža su ih i istjerali, i to gle čuda, vrlo često baš, branitelji, koji nisu htjeli plaćati harač na četvorne metre parkinga kojega su platili sa cijenama stanova pri otkupu.

Općenito ovo je samo jedan primjer. I za njega nije trebao Hubble, dovoljno je pogledati uplatnice i žiro račune.
Valjda je uhljebima, rad pod povećalom svaki onaj za kojega ljudi ne kažu "a jbg, moram platit!", bez gledanja kome, važno da ima pečat sa grbom. Prvo polje nije bitno.

Ja sam branitelj, dragovoljac i to mi se poodavno sve gadi. Od dodjeljivanja sredstava nekakvim braniteljskim udrugama kojih ima preko 500 , a sve su krovne, za neku skupinu (ali nema za dvorane i dječja igrališta), preko zahtjeva za beneficiju ovdje i tamo, općenito, muka mi je od revizija događaja prije 20 godina, smanjenja mirovina pravim invalidima (koje ta crkavica još dijeli od umiranja gušenjem (imam prijatelja kome je tako)), davanja onima koji su propucali sebi nogu...itd, itd.

Gospodo uhljebi, koji mislite kako u kapitalizmu, u prostoru "slobodnog poduzetništva i trgovine" postoje mjesta koja se zaslužuju puškom prije 20 godina, a ne znanjima i vještinama, vrijeme vas je pregazilo. Svatko tko je imao oči mogao je vidjeti kako ameri rješavaju taj problem, takvo je rješenje kapitalizma. Naši "branitelji" i branitelji (uhljebi i ona tiha većina), očito nisu gledali tamo, nego u svoju prošlost, kada je nad svim elementima socijalizma, bio "krovni" SUBNOR.
Dakle, odlučite se...želite li biti osloboditelji i sukreatori svoje države ili tek puka kopija organizacije koja je bila u temeljima prethodne države...jer ako želite ovo drugo, onda ostaje pitanje za koga ste se borili? I za što?

Vjerojatno u ovome netko može primijetiti kako sebe baš i ne spajam sa skupinom u koju pripadam...pravima.
Razlog je jednostavan. NITI JEDNO pravo nisam iskoristio, niti ću. Jer ja u rat nisam otišao da se osiguram do kraja života, niti da od ikoga uzmem išta. Tako i sada. Radim, plaćam porez i htio ne htio financiram parazite. Sudbina jarac.

Post je objavljen 08.03.2017. u 11:15 sati.