Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

SUBOTNJA ŠETNJA I PIKNIK NA DOMU PLANINARAC "KAMENITOVAC"



Bio sam danas u podne na gradskome korzu u Bjelovaru, te javio mi se je Dario Hrebak (HSLS) i pozdravio se je s mnom i rukovao... Taj čovjek me sve više iznenađuje, sa svojom pažnjom i dobrotom... S njime su u društvu bili Ante Berić, i još dvije muške osobe... Pitao sam: Hrebaka kako se je snašao na mjestu tajnika MUP-a RH?

Onda popodne oko 14,00 sati uputio sam se s autom i sinom i Nadom, na piknik na "Bilogoru", između ostaloga smo se kupili "gablec" u Konzumu pečeno pile, sok i sve drugo... Taman kada nam je bilo najljepše u objedu, slikao nas je konobar krišom.. Kada smo odlazili ja sam pitao tog konobara zašto nas je slikao? On mi je rekao; "za uspomenu!"

Taj čovjek da je došao i rekao - simpatični ste mi ili lijepi - mogu vas fotografirati s mobitelom,.., ja mu ništa ne bi rekao - da ne može... Ali to je učinio podmuklo i skrivajući - to nisu za mene čista posla... Ja sam konobaru rekao da za uspomenu bi mogao imati s mnom problema... On se je ispričao i pred mnom izbrisao iz svoga mobitela skliku, te mi je pružio ruku u znak izvinjenja - ali kako sam bio ljut nisam htio se s njime rukovati...

A tu su bili kod planinarskog doma i bračni par Tibor i Romana Toth i njihov usvojeni sin. Kako smo mi se još malo prošetali šumom i na suncu se izlagali, tako smo onda krenuli prema Bjelovaru... Samo nekoliko kilometara dalje vidjeli smo da desnom (našom) stranom pješače Toth-ovi. Glupo mi je to izgledalo da mali ide naprijed, a deset metara za njime ide Romana, pa opet desetak metara Tibor. Izgledali su stari, i iscrpljeni i umorni...

Pa, to je živo ruglo da mali mora pješačiti, jer njegovi "roditelji" imaju hir hodati 12,5 kilometara do grada. Sigurno su pješice hodali i prema tamo... Vidjelo se da među toj "umjetnoj" obitelji nema nikakve ljubavi.. Doktori su naslagali novac i to im je najbitnije u životu... I mogu gaziti preko svih drugih normalnih ljudi... Kad je doktoru ginekologu Tiboru Tothu, umrla u bolnici beba, poslije sam ga vidio navečer u gradskome parku da hoda kao "opičen"..

Znam čovjeka B.H., koji je došao iz Norveške, i ovdje u ove zadnje godine sredio je veliku kuću, i auto, i sve drugo... Ja ga nazovem telefonom neki dan da ga pitam; što radi i kako je?! A on jedva govori i leži u krevetu. Skočim ja do njega da vidim što mu je - a on blijed kao "mrtvac", prima kemo terapije, jer ima rak prostate... Eto, i to ti je sve smisao života... itd.

----------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 04.03.2017. godine
https://twitter.com/stojkovic1958
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 3579.


Post je objavljen 04.03.2017. u 17:47 sati.