Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PRVA RURALNA KONFERENCUJA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI


KORISNICIMA RURALNOG RAZVOJA TREBA POVJERENJE I INFORMACIJA!

“Potencijali ruralnog razvoja Zadarske županije“ -Umrežavanje i razmjena iskustva naslov je Prve ruralne konferencije koja će se održati 2. ožujka 2017. u Stankovcima u kući „Dalmatinskog pršuta Roca“ s početkom u 11.00 sati.

Konferencijom "Potencijali ruralnog razvoja Zadarske županije" Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari uz potporu Grada Benkovca, TZ Benkovac, Općine Stankovci i AGRR-e te sponzora, na jednom mjestu - želi okupiti najvažnije sudionike ruralnog razvoja :općine, turističke zajednice, LAG-ove, udruge, zadruge, predstavnike ugostitelja, turističkih agencija, opg-ove i ostalu zainteresiranu javnost.
Razmjenom znanja, iskustva i umrežavanjem želimo stvoriti koordiniranu razvojnu politiku koja će omogućiti razvijanje ruralnog kraja Zadarske županije u svim sektorima.

Zadarska županija pretežno je ruralna. Od ukupno 229 naselja u Zadarskoj županiji 210 ih pripada ruralnom području što je 92%. Preko Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. otvorile su se razne mogućnosti financiranja poljoprivrednih i nepoljoprivrednih aktivnosti.
Primarni cilj programa je zadržati stanovništvo na ruralnom području, omogućiti im samozapošljavanje i stvaranje dodatnih sadržaja. Unatoč poteškoćama na koje je Program ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. nailazio (kašnjenje mjera, preinake dokumentacije i sl.) program je još uvijek aktualan iako ne prati prvobitni plan raspisivanja mjera.
Stanovnici ruralnih područja još uvijek nemaju dovoljno afiniteta za pohađanje seminara i edukacija te imaju slabo povjerenje u svoje jedinice lokalne samouprave što dovodi do toga da najčešće ne sudjeluju na projektima sufinanciranim od lokalne, državne i europske razine.
Unatoč institucijama i udrugama koje se bave istom problematikom rada, krajnji korisnici ruralnog razvoja još uvijek imaju problem oko pronalaska odgovarajućih informacija.

Prijave su obavezne na e-adrese: udrugazaruralnirazvojrk@gmali.com, info@udruga-ravni-kotari.hr, a organizatore je moguće kontaktirati na 023/233 170 i 091/542 48 41.




Post je objavljen 27.02.2017. u 23:42 sati.