Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

To Boldly Go Where No Man Has Gone Before

Danke, narod.hr - prijetnje Nenadu Zakošeku na tribini u Berlinu: "Izvadit ću pištolj!"

"Nenad Zakošek, profesor zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, grubo je izvrijeđan u utorak navečer tijekom izlaganja na tribini u Berlinu, a prijetilo mu se i fizičkom likvidacijom.
Nezadovoljan posjetitelj skupa, koji se predstavio kao "Hrvat s dugogodišnjim boravkom u Njemačkoj", zaprijetio je Zakošeku da će "izvaditi pištolj" te da će ga pronaći i u Zagrebu. Na sreću, agresivni posjetitelj nije ostvario svoj naum, nego je na kraju svoje tirade i prijetnji bijesno napustio dvoranu."

"Incident nije bio tek puka adrenalinska reakcija nervoznog posjetitelja. Događaju je prethodila prava haranga radikalno desnih i klerikalnih hrvatskih internetskih portala koji su danima prije skupa objavljivali huškačke tekstove o sudionicima tribine (...) Prljavu kampanju pokrenuo je još 16. veljače portal narod.hr čiji je izdavač udruga "U ime obitelji" na čelu sa Željkom Markić."

"Nakon portala narod.hr, hajka se razlila po raznim opskurnim portalima. Tako nekoliko njih, među kojima je i portal Hrvatskoga kulturnog vijeća, prenose tekst potjernicu izvjesnog Zorana Čapalije – Čaplje pod naslovom "Pojedince i skupine koje djeluju protiv hrvatskih nacionalnih interesa treba raskrinkati i onemogućiti u njihovom djelovanju"."
Govor mržnje: Desničarski portal prijavljen DORH-u zbog usporedbe riječkog Sveučilišta sa SAO Krajinom

"Degutantan i neumjesan tekst objavljen na portalu Dnevno.hr pod naslovom »Spriječimo posrbljavanje riječkog Sveučilišta te stvaranje SAO Krajine u Rijeci!«, izazvao je jučer veliko zgražanje i negodovanje javnosti, a mnogi su, poput Hrvatskih laburista i bivših studenata riječkog Filozofskog fakulteta, svoje negodovanje izrazili i u priopćenjima.

Novinar i publicist Drago Pilsel podnio je pak kaznenu prijavu u DORH-u protiv Viktora Kodrića, glavnog urednika portala Dnevno.hr, a u spornom se tekstu tvrdi da u Rijeci postoji Inicijativa »Spasimo Rijeku« koju su osnovali članovi akademske zajednice.

Inicijativa je navodno uputila ovih dana krajnje neprihvatljiv proglas mnogim medijima, znanstvenicima i sveučilišnim profesorima, u kojemu upozoravaju na, kako tvrde, »sustavno pretvaranje Sveučilišta u Rijeci u akademsku SAO Krajinu, odnosno na tiho posrbljavanje riječkog Sveučilišta«."

"Puška obješena na zid u prvom činu sigurno će opaliti do kraja predstave", pisao je Čehov. Umjesto puške evo se pojavio pištolj. A nesankcioniranje sustavnog govora mržnje (sad već redovite potjernice sa desničarskih portala) neizbježno vodi tragediji. NASA u međuvremenu otkrila sustav u kojemu vjerojatno ima života. Da je u Hrvatskoj postao bezvrijedan, svakim danom i svakom tragedijom sve je izvjesnije.


Post je objavljen 23.02.2017. u 18:15 sati.