Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Kulinarski show ili kako NE kuhati....

Gledam najnoviju inačicu kulinarskog showa - te se čudim.... rolleyes

Kao prvo - vidim neke poznate face koje sam jedva smjestila, nakon dobrih pola sata mozganja, u neke druge reality emisije. Mislim si - što ti tu rade? namcor

Onda drama u inače normalnoj emisiji gdje je najgora stvar bila zaboravljanje neke osnovne namirnice ili malo krvi od porezanog prsta... naughty

Svađa, drama, ružne riječi... halo? lud

Nakon svega me osupnuo nivo znanja i vještina koje bi po mojem skromnom poimanju - čovjek/žena koji se prijavi na ovakvu vrstu natjecanja ipak morao posjedovati - pa bio to kviz znanja, kopanje vrta i mužnju krava u onim famoznim Reality sapunjarama (ne znam da li mi je gori onaj u blatu ili onaj gdje se nekoliko mjeseci izležavaju u zatvorenom penthaus-u) kao i gore navedeno kulinarsko natjecanje, pa bi se ipak očekivalo da se zna razlika između "mekog" i "oštrog" brašna. Halo?

Znam da nisu svi frikovi kao na primjer Rudarka, da većina naše hrvatske populacije ne čita/prati niti osnovne dnevne vijesti, a kamoli nešto malo više stručno - pa bilo to iz područja kućanstva, financija (dizanje kredita) ili medicine (prehlade, viroze ili proljevi), nego se glavnom bez pameti bacaju u neke čudne eksponiranosti tipa menjam ženu, tražim snahu, kuham ili čuvam ovce.... nut

Očito da postoji i određeni krug do jučer anonimnih osoba, koje su nakon prvog pojavljivanja pred kamerama izgubile strah i tremu, pa se javljaju na sve i svašta. Očito su dnevnice dobre... nije valjda da svi pucaju na prvu nagradu?

Anyway, nekoliko savjeta za kraj, a vezano uz navedeni kulinarski show:

- kuhanje je nauka i potrebno je proći barem nekoliko osnovnih načina obrade - od rezanja mesa, odabira začina, različitosti termičkih obrada namirnica i dr. prije nego se prijaviš na natjecanje,

- u slučaju slobodnog odabira NE kuhati nešto što nikad prije nisi probao doma (osobno ne bih priznala ništa manje od barem 10 x i to uspješno!),

- smiri loptu, pripremi sve namirnice - čišćenje, rezanje, filetiranje, mariniranje, razmisli i posloži vremenski slijed kuhanja prije nego počneš s istim,

- ne radi svinjac od kulinarske jedinice na kojoj spremaš hranu,

- prihvati sve kao dobru igru i radi opušteno.

I da - Rudarka je davno davno bila u jednom kulinarskom natječaju (onom jedan na jedan tj. dva na dva). I pobjedila. Hi hi... zar ste sumnjali? zubo

Post je objavljen 04.02.2017. u 12:37 sati.