Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Tko zna zna

Nemam običaj prenositi vijesti koje donose razni portali, ali ovo je zaista 'biser' hrvatske politike i mislim da je vrijedno da što širi krug ljudi sazna što i kako se u poduzeću zvanom „Hrvatski sabor“ može lijepo živjeti i zaraditi lova a da se ne samo ništa ne radi, nego da te u njemu uopće nema.

ABECEDA DEMOKRACIJE

PERNAR ISKORISTIO RUPU U ZAKONU: Vratio se u Živi zid, a njegova bivša stranka dobivat će novac iako nema zastupnika!

Na internetskim stranicama Hrvatskog sabora piše kako je zastupnik Ivan Pernar 12. siječnja ove godine prestao biti član stranke Abeceda demokracije i ponovno nastavio članstvo u Živom zidu. No Abeceda demokracije ipak je dobila sredstva za rad za 2017. godinu, i to 331.887 kuna, piše Dnevnik.hr.

Odbor za Ustav i Poslovnik rasporedio je ukupno 51 milijun kuna za rad političkih stranaka, a kako je i Abeceda demokracije jedna od njih, dobit će sredstva iako je Pernar bio jedini zastupnik te stranke, a sada se vratio u Živi zid pa stranka tako više nema niti jednog zastupnika.

Ranije je rekao da se izjašnjava kao član Abecede demokracije iz revolta, jer se, kako kaže, odugovlačilo s osnivanjem stranke ‘Jedina opcija’ koju su htjeli osnovati pripadnici Živog zida. Dana 12. siječnja Pernar je opet odlučio biti članom Živog zida, a zanimljivo je da promjenu članstva zastupnik nije dužan obrazložiti. Tako će stranka bez ijednog zastupnika tijekom cijelog saziva Sabora dobivati proračunska sredstva, oko 27 tisuća kuna mjesečno, a u Sabor nitko neće dolaziti. To dopušta članak 5. Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe koji kaže da, ako zastupniku prestane članstvo u političkoj stranci, sredstva i dalje ostaju toj stranci.

Komentar cinika: Ako je to istina (jer sve što pišu portali treba uzeti s 'zrnom soli'), onda je Pernar zavrijedio Nobelovu nagradu za ekonomiju.


Post je objavljen 02.02.2017. u 10:35 sati.