Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

BERNARDIĆ: Od SDP-a u Vrgorcu očekujem konsolidaciju i ekipiranje stranke i bolji rezultat na izborima



Predsjednik SDP-a Davor Bernardić sastao se u subotu 21. siječnja u Vrgorcu s predsjednicima gradskih i općinskih organizacija Cetinske, Imotske i Vrgorske krajine te Makarskog primorja. U Vrgorac je stigao u društvu Glavnog tajnika stranke Zvane Brumnića, poslovnog direktora Nikše Vukasa i predsjednika splitsko-dalmatinskog SDP-a Arsena Bauka, i to nakon sastanka u Stonu s vodstvima stranačkih organizacija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Sličan sastanak održan je dan ranije u Splitu za organizacije zapadnog dijela Splitsko-dalmatinske županije. Na svim ovim okupljanjima razgovaralo se o pripremama stranke za predstojeće lokalne izbore u svibnju.
Bernardića su u Vrgorcu dočekali potpredsjednik GO SDP-a Vrgorac Robert Rešetar, potpredsjednica Glavnog odbora stranke Katica Glamuzina, a ispred Foruma mladih Mia Šalinović i Saša Šimunović kao i dvadesetak članova stranačke organizacije. U prvom djelu posjeta Bernardić je razgovarao s predsjednicima gradskih i općinskih organizacija SDP-a cetinskog, imotskog, vrgorskog i makarskog područja. Na sastanku zatvorenom za novinare, Bernardić i predsjednici stranačke baze raspravljali su o problemima i potrebama svake organizacije pred početak priprema za lokalne izbore. Nakon završetka sastanka, Bernardić se sat vremena družio s članovima vrgorskog SDP-a i Foruma mladih. Razvila se tom prilikom rasprava o problemima stranke na lokalnoj razini i nedovoljnoj komunikaciji baze sa Zagrebom u prošlosti. Bernardić je rekao da se stranka restrukturira i priprema za uštede kojima će moći financirati slijedeće parlamentarne izbore. Dodao je kako je SDP podigao razinu aktivnosti, priprema brojne inicijative i zakonske prijedloge, a pojačao se terenski rad i druženje s članstvom. Rekao je da stranku čeka intenzivno razdoblje u svakom smislu, a da je Vlada počela sa šeprtljavostima, pojedini ministri su već načeti, a približavaju se i lokalni izbore na kojima se HDZ-ovi partneri u vladi moraju samostalno dokazivati, kao i oporbene stranke. Za sada SDP ima samo dva župana i četiri grada središta županija i teško da može biti gore pa Bernardić vjeruje u bolji rezultat, ali uz težak rad. Potvrdio je da lokalne organizacije imaju autonomiju sklapanja koalicija za lokalne izbore, osim s HDZ-om i desnim ekstremističkim strankama.
Na novinarsko pitanje o tome kako komentira rad stranačke organizacije u Vrgorcu te može li uspješna suradnja SDP-a i MOST-a u Vrgorcu, gdje zajedno obnašaju vlast, biti recept i za državnu razinu, Bernardić je odgovorio da je MOST desnica i da suradnja može biti samo na praktično-političkoj razini. Od stranačke organizacije u Vrgorcu na lokalnim izborima očekuje bolje rezultate od dosadašnjih, a u naredne četiri godine konsolidaciju stranke i njezino kadrovsko ekipiranje.


Post je objavljen 22.01.2017. u 19:47 sati.