Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Država prepušta Gradu Vrgorcu šest građevinskih parcela u budućoj Ulici kralja Tomislava



Županijsko Državno odvjetništvo RH u Dubrovniku prihvatilo je zahtjev Grada Vrgorca za mirno rješavanje spora predlaganjem nagodbe kojom bi se priznalo pravo vlasništva Gradu Vrgorcu na šest građevinskih parcela na području prigradskog naselja Škulja. Ovim se ostvaruje najava gradske uprave od prije dva mjeseca vezana za buduću Ulicu kralja Tomislava.
Grad Vrgorac u budućoj ulici ima u vlasništvu tri parcele, a sa šest novih koje će država prepisati Gradu, dobit će se 3.650 kvadratnih metara stambene površine, što je itekako opipljiva vrijednost. Kako nam kaže gradonačelnik Ante Pranić, građevinske površine su poravnane i djelomično uređene, ali stoje neiskorištene dvadeset i pet godina, iako u Vrgorcu ne postoje adekvatne lokacije za građenje stambenih objekata.
Zadnji dan zakonskog roka 23. prosinca prošle godine Grad Vrgorac prijavio je uređenje buduće Ulice kralja Tomislava koja prolazi između navedenih građevinskih parcela na mjeru 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“ Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Radi se zapravo o sredstvima europskih fondova i ova mjera omogućava stopostotno sufinanciranje izgradnje.
- Riječ je o projektu kojeg smo uspjeli napraviti i ishoditi dozvole u manje od dva mjeseca! Nakon nagodbe i potpunog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa biti će raspisan natječaj za prodaju svih parcela sa sustavom bodovanja u kojem će prednost imati mlade obitelji do 35 godina koje nemaju riješeno stambeno pitanje. Osim ovog projekta stambenog zbrinjavanja, pripremamo projekt POS-ovih zgrada u Vrgorcu sa kojim ubrzo izlazimo u javnost. Sve ovo radimo samo s jednim motivom – želimo zadržati mlade obitelji u Vrgorcu, rekao nam je gradonačelnik Pranić.



Post je objavljen 07.01.2017. u 18:23 sati.