Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stopnasiljunadzenama

Marketing

KAMPANJA "PRIČAJMO JEZIKOM RAVNOPRAVNOSTI"



Kampanja „Pričajmo jezikom ravnopravnosti“ se provodi u okviru projekta Novom snagom protiv nasilja nad ženama koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, financijski mehanizam europskog gospodarskog prostora (EGP) i financijski mehanizam Kraljevine Norveške. Projekt provode Ženska soba – Centar za seksualna prava (Zagreb) s partnerskim organizacijama Ženska udruga “IZVOR” (Tenja), Ženska grupa Karlovac „Korak“ (Karlovac) i Stígamót – Counselling and education center on sexual violence (Reykjavík, Island).

Kojoj se pridružila i naša organizacija.


Cilj kampanje je osvijestiti javnost o neravnopravnosti žena i muškaraca koristeći vidljivost neravnopravnosti u jeziku. Žene su u odnosu na muškarce neravnopravne u svim područjima javnog i privatnog života, a nedostatak ženskih imenica u jeziku odražava tu neravnopravnost pri čemu svakodnevnom upotrebom jezika ponovno proizvodimo tu neravnopravnost, recimo kada govorimo o sebi koristeći riječi u muškom rodu.
Svrha kampanje je kroz razgovor o rodnoj neravnopravnosti u jeziku upozoriti na različita područja borbe za prava žena i predstaviti organizacije civilnog društva koje se aktivno bore za prava žena i djevojčica već više od 20 godina. Upravo se kroz razgovor o njihovom radu teži osvijestiti na koje sve načine možemo djelovati u borbi za rodnu ravnopravnost i prava žena.





Post je objavljen 29.12.2016. u 11:23 sati.