Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/afrinemudrolije

Marketing

A za čime vi žalite u životu???

Nakon male stanke, evo me opet s novim postom. Danas bi mi svjećica na nepostojećoj rođendanskoj torti trebala ukazivati na jedan brojček više. Vele meni moji da više nisam mala. A ja se osjećam kao mala zločesta curica premda danas punim 24 godine života.

Potaknuta ovim člankom - http://zivim.hr/rastem/za-ovim-ljudi-najcesce-zale-u-zivotu-hoce-li-se-i-vama-dogoditi-2/ - pitam vas za čime vi žalite u svom životu??? Što biste danas drukčije napravili da možete???

Jednom mi je mama natukla da ona žali da nikad nismo kao obitelj svi otišli na jednodnevni izlet u ZOO i na takve slične kraće izlete. Tata je non stop radio, mama radila, a nas su baka i pokojna prabaka čuvale. Čak ni previše nismo bili u kontaktu s roditeljima kao klinci. Mislim, spavali smo doma i to sve, ali jednostavno roditelje smo viđali samo navečer. Ja sam za vrijeme srednje više bila u bakinoj kući nego doma. Kod bake sam učila i spavala, a kad sam došla doma je bilo:"Kaj ti tu radiš, zakaj nisi kod bake???" Bome ne mogu reći da sam nešto previše količinski vremena provodila s roditeljima, ni u djetinjstvu, ni u razdoblju osnovne škole ni za vrijeme srednje, a ponajmanje sad za vrijeme faksa ( jasna stvar ).

Kaj se tiče obiteljskih izleta, nadoknadila sam to ja sve kasnije, no ne s članovima svoje obitelji. Baš sam prošle godine zadnji put bila u ZOO - u. Obišla sam i sve zagrebačke shopping centre nekoliko puta, bila u kino, na Maksimiru, u Tkalči na ispijanju kave i gubljenju vremena,... Ali opet - ne s članovima svoje obitelji.

A sad svi u obitelji jedino čekaju da ja i mlađi brat diplomiramo. Nakon diplome već očekujem pitanja u vezi posla, pa u vezi dečka, pa nakon toga u vezi braka, pa prvog djeteta, pa drugog djeteta, pa odgoja djece...

Zamorno. Rijetko tko živi u vremenu. I onda kad završi jedno razdoblje, kreće drugo.... Umjesto da se veselimo sadašnjem trenutku.

Iskreno, već sad mogu reći da žalim za nekih događajima u svom životu. Napravila bih neke stvari drukčije. Ali ti se događaji više nikad neće ponoviti. Na koncu su stvari ispale onako kako su ispale.

A kaj vi??? Da vas čujem.

Pozdrav,
Afro

Post je objavljen 02.12.2016. u 17:22 sati.