Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/huc

Marketing

For times they are changing


Otkako je u penziji bivši partijski sekretar Krvavica, sada biznismen i jedan od najgorljivijih zagovornika neoliberalne doktrine, vrlo vodi računa o svom zdravlju. Dok doručkuje, ne odstupajući ni milimetra od režima prehrane koji su za njega izradili vodeći svjetski nutricionisti, čita medicinske novosti na www.zdravkodren.com. Upravo je saznao dvije zanimljivosti: prvo: polaganim disanjem - svojevrsnom inačicom pranayame - moguće je spustiti dijastolički i sistolički tlak. Ispitanici indijskog doktora Aratija Sood Mahajana tri su mjeseca, dva puta na dan po petnaest minuta vježbali disanje i to na način da šest sekundi dišu na jednu nosnicu, potom na drugu.

"Polagano disanje povećava aktivnost parasimpatčkog živčanog sustava koji regulira krvni tlak".

Ovo valja upamtiti, promrmlja bivši partijski sekretar Krvavica, prinoseći ustima žlicu hruskavih žitarica pomiješanih s malomasnim mlijekom.

Druga zanimljivost koju ovog saznao bivši partijski sekretar Krvavica jest da je srčanim udarom oštećeno tkivo moguće vratiti u funkciju tj. obnoviti ga na način da se u srce ubrizga inekcija neuregulin-1 proteina. Naša tijela sama proizvode neuregulin-1, no čini se da je potrebna veća doza ne bi li se stanice srčanog mišića potakle na umnažanje. Istraživanje su proveli bostonski znanstvenici na glodavcima. Slijedi istraživanje na ljudima.

Valjalo bi investirati u tu priču, pomišlja bivši partijski sekretar Krvavica stavljajući posljednju žlicu hruskavih žitarica u usta, jer investiranje u tu priču znači investiranje u vlastito zdravlje. Nakon doručka odlazi u šetnju aboretumom razmotriti opcije.

-------------------------

U privatnoj gimnastičkoj sali bivšeg partijskog sekretara Krvavice postoji uže za preskakanje, ali ne i beskonačna traka za trčanje ili sobni bicikl. On zna da je preskakanje užeta jedna od najefikasnijih vježbi za topljenje masti. Muškarac od sedamdeset i pet kilograma može izgubiti oko 850 kalorija za jedan sat! (To je dvostruko više no u sat vožnje sobnog bicikla.)

16. srpnja 2018. u jedan i trideset izjutra, dakle točno 100 godina nakon sto su boljševici pogubili carsku familiju Romanovih, cara Nikolu drugog, ženu mu Aleksandru, petoro njihove djece, njihovog liječnika i troje slugu u podrumu neke kuće kraj Ekaterinburga, bivši partijski sekretar Krvavica biti će zadavljen istim tim užetom za preskakanje, potom dekaptiran. Njegova će glava biti nataknuta na kolac i odnijeta na glavni gradski trg sve dok je do kraja ne rastoče crvi.

Vojna hunta generalisimusa Trseka vladat će zemljom idućih deset godina.

muzika za ugođaj: Bob Dylan The Times They Are A Changin' 1964


Post je objavljen 28.11.2016. u 09:15 sati.