Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Sud odlučio: Savjetnik Pandžić je nezakonito otpušten i mora ga se vratiti na posao u gradskoj upravi



Gradonačelnik Ante Pranić izvijestio je javnost da je u gradsku upravu stigla presuda Upravnog suda u Splitu kojom se poništava odluka bivšeg gradonačelnika Rudolfa Grljušića od 5. listopada 2015. kojom je bivši savjetnik gradonačelnika Ivica Pandžić razriješen dužnosti.

Naime, još 2010. godine bivši gradonačelnik Boris Matković za svoga savjetnika je zaposlio bivšeg predsjednika HDZ-a Ivicu Pandžića. Nakon što je novi HDZ-ov gradonačelnik Rudolf Grljušić preuzeo dužnost 2015. godine, odlučio je da više ne želi imati profesionalnog savjetnika pa je Pandžića razriješio dužnosti. Ovaj je međutim tužio Grad Vrgorac i sud je rješenje o otkazu poništio zbog pravnih propusta samog otkazivanja radnog odnosa.

Prema tumačenju suda, bivši gradonačelnik u svome obrazloženju se nije pozvao na propis temeljem kojeg je Pandžić razriješen dužnosti savjetnika. Također nije poštivan otkazni rok u zakonskom trajanju u kojem je bivši savjetnik trebao uživati naknadu plaće. Sukladno navedenom, Pandžić je još uvijek savjetnik gradonačelnika, ali ovaj nezavisnog Pranića, a uz to trebat će mu isplatiti sve plaće iz prethodnog razdoblja. Kako navodi gradonačelnik Pranić, Grad nema pravu na žalbu protiv rješenja suda. Kako ni Pranić ne želi profesionalnog savjetnika Pandžića, on će mu u najkraćem roku također dati otkaz. Za nadati se samo da će to ovaj put biti izvršeno u skladu s propisima.

Post je objavljen 23.11.2016. u 18:10 sati.