Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/dvd-kupjak

Marketing

Održana druga preventivna akcija zaštite od požara

Jučer je održana i druga po redu preventivna akcija zaštite od požara koju Dobrovoljno vatrogasno društvo Kupjak provodi kroz godinu. Društvo posjeduje ukupno 18 aparata za početno gašenje požara. Jedan dio tih aparata uvijek se nalazi se u vozilima i vatrogasnom domu a drugi dio raspoređuje se po kućanstvima u Kupjaku, Leskovoj dragi, Šijama i Zalesini.
Svake godine svi aparati se prikupe i pošalju na servis te se nakon obavljenog unutarnjeg ili vanjskog pregleda u servisu vrate na lokacije na kojima su i bili. Aparati su raspoređeni po kućanstvima prema rasporedu koji uzima u obzir i ostale aparate koji se nalaze u mjestu, uglavnom u poduzećima ili u ugostiteljskim objektima. Na dijelu naselja gdje nema takvih objekata kod članova i podupirajućih članova društva raspoređeni su aparati u vlasništvu dvd-a. Za pregled rasporeda svih aparata kao i priključaka hidrantske mreže izrađena je i pripadajuća karta. Samu akciju započeli su još osamdesetih godina ondašnji predsjednik Vjenceslav Malvić i zapovjednik društva Juraj Pleše kojima smo i ove godine uručili aparate.
Održavanje ovog broja aparata posebice u novije vrijeme značajno opterećuje proračun društva no u posljednjih 10-tak godina bilježimo dva slučaja upotrebe aparata poslije kojih nije došlo do većeg požara niti do vatrogasne intervencije, spriječene su veće materijalne štete i nije bilo drugih troškova što potvrđuje vrijednost ove akcije.
Ovu akciju prikupljanja i podjele aparata odradila su ukupno petorica članova društva. Ovom prilikom zahvaljujemo se i poduzeću MLAZ d.o.o. iz Delnica na dugogodišnjoj suradnji u ovoj akciji.

Raspored PP aparata u Kupjaku

Image and video hosting by TinyPic
Foto: primopredaja u ŠijamaPost je objavljen 05.10.2016. u 08:30 sati.