Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ZAGREBAČKI ZOOLOŠKI VRT OBNOVLJEN SREDSTVIMA EU - 1.FAZA


CILJ OBNOVE JE PODIĆI GODIŠNJI BROJ POSJETITELJA


Obnovljeni Zoološki vrt otvorio je svoja vrata, a u srijedu 28. rujna 2016. godine kada je održano predstavljanje završetka i rezultati projekta „Modernizacija Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza“ koji je sufinanciran s 35.960.675,88 kuna iz fondova Europske unije, dok njegova ukupna vrijednost iznosi 37.853.343,04 kuna.
Svečanom događanju prisustvovali su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU (SAFU) Tomislav Petric, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba Damir Skok i predsjednik Upravnog vijeća i voditelj vodstva projekta Ratko Maričić.
Realizacijom projekta želi se povećati atraktivnosti i raznovrsna ponuda Zoološkog vrta te podići broj godišnjih posjetitelja s 260 tisuća na 350 tisuća. Očekuje se i povećanje edukacijskog kapaciteta Vrta i broja polaznika raznih edukacija te podizanje kvalitete i održivosti zaštićenog prostora parka Maksimir u kojem se ZOO nalazi.
„Zoološki vrt uvijek je bio turistička atrakcija, ali ovo je stepenica više i veliki poklon za Zagreb i cijelu Hrvatsku. S obzirom na kvalitetu ovog projekta i odličan tim koji sve to priprema, siguran sam da neće biti problema da Zoološki dobije novce iz EU i za drugu fazu“, izjavio je ministar Tolušić.
Prvi put nakon 1930. godine Zoološki vrt se proširio i na takozvani „Labuđi otok“, uređena je suvenirnica s nastambom Madagaskar, restoran s terasom i edukativni centar s trgom te su sanirani Lavlji most sa statuama lavova i statua Napuljskog ribara. Otvoren je i novi glavni ulaz za posjetitelje s info-centrom, kao i dva nova pješačka mosta.
U okviru projekta bilo je jako bitno ugoditi i stanovnicima Zoološkog vrta – životinjama. Osim što će im se omogućiti adekvatan prostor za smještaj, izgradnja volijera za afričke ptice i nastambe za pelikane dodatno će doprinijeti atraktivnosti Vrta.



Post je objavljen 30.09.2016. u 05:43 sati.