Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

U OPĆINI SPAČVANSKOG BAZENA ZAVRŠEN POLJOPRIVREDNI PODUZETNIČKI INKUBATOR SREDSTVIMA EU


INKUBATOR JE NAMIJENJEN POLJOPRIVREDNO PREHRAMBENOM SEKTORU

Nakon svečanog otvaranja početkom mjeseca rujna, u petak 23. rujna 2016. u Drenovcima je održana i završna konferencija projekta Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 12.464.719,29 kuna, od čega je 99 posto, odnosno 12.340.072,09 kuna sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Europske unije.
Završnoj konferenciji prisustvovali su pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Dragan Jelić, pomoćnik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak, načelnik Općine Drenovci Jakša Šestić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije Zdenko Podolar.
Izgradnjom i opremanjem Inkubatora općima Drenovci je pokazala kako i općine s malim brojem stanovnika mogu uspješno doći do značajnih sredstava iz fondova EU te ih adekvatno upotrijebiti. Na taj je način osigurana infrastruktura koja će olakšati poslovanje brojnim poljoprivrednicima i gospodarstvenicima. U okviru projekta razvijat će se mogućnosti za ulaganje, poticati poduzetništvo i inovacije pružanjem pristupa visoko kvalitetnim uslugama te razvijati i graditi moderna infrastruktura za obavljanje poslovnih aktivnosti.
Projekt je usmjeren na pokretanje poduzetničke aktivnosti u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, s naglaskom na stvaranje proizvoda veće dodane vrijednosti, te na umrežavanje malih poljoprivrednih poduzetnika u Inkubatoru.
Najviše koristi imat će poduzetnici početnici i poduzetnici koji su u fazi rasta jer će im Poljoprivredni poduzetnički inkubator omogućiti olakšano pokretanje poslovanja kroz smanjenje početnih troškova ulaganja te stručnu i logističku pomoć.
Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci doprinijet će rastu malih i srednje velikih poduzeća na području općine ali i cijele Vukovarsko-srijemske županije. Kroz unaprjeđenje poduzetničke klime i uvjeta poslovanja očekuje se razvoj novih proizvoda i usluga, otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje iseljavanja lokalnog stanovništva.

Općina Drenovci je jedinica je lokalne samouprave koja obuhvaća naselja Drenovci, Đurići, Posavski Podgajci, Račinovci i Rajevo Selo. Općina je smještena u zapadnom dijelu Srijema, odnosno u južnom dijelu Vukovarsko-srijemske županije, u tzv. Spačvanskom bazenu. Susjedne su joj općine Vrbanja i Gunja. Nedaleko se nalazi državna granica s Bosnom i Hercegovinom (granični prijelaz Gunja – distrikt Brčko), te Srbijom (neprohodna granica Strošinci – Jamena). Općina ima 7.424 stanovnika, prostire se na 200,02 km2 i nalazi se na području od posebne državne skrbi. ( IZVOR: web stranica općine Drenovci)


Post je objavljen 24.09.2016. u 13:57 sati.