Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vajrapani

Marketing

Lopta

Ako bi netko htio (pokušati) objasniti kakvu sam to čudnu loptu našao u jednom vinogradu gdje sam bio pozvan u berbu danas?






Ako ne bude nitko znao stavit ću jednu dodatnu sliku koja će možda pojasniti, a možda i ne... a ako bude točan odgovor svejedno ću staviti i tu sliku, ali to najranije u nedjelju navečer, jer sutra i preksutra sam, vjerovali ili ne, u berbi grožđa :-O

Dodatak:

Za one kojima bi pitanje o lopti možda bilo ipak preteško našao sam eto još jednu sliku onoga nesretnog "kapitalca", mislim da ova je zapravo najmanje loša iz serije koju sam napravio, pa možete kontemplirati nad time o kojoj sorti je uopće riječ. Dati ću samo hint da je nazvana prema jednom gradu u Vojvodini, nekad davno ('70-'80-e ako se ne varam) bila je popularna za sadnju i kod nas u Zagorju no danas je već rijetkost i istisnule su ju neke druge "modernije" sorte grožđa.

Update:
budući da su majstori za prirodne fenomene @GP-ZG i @gogoo već determinirali loptu ajd i ja sam uranio sa slikom koju sam obećao. A pitanje o sorti grozda kapitalca nek još stoji :-))


Evo dakle mlade i stare puhare, pronađene na lokaciji već dobro poznatoj po puharama. Kako kaže gazda vinograda pohane su odlične, ništa lošije od vrganja :-))


Post je objavljen 23.09.2016. u 18:39 sati.