Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carobninaputak

Marketing

POZITIVNO MIŠLJENJE - Duhovnost



POZITIVNO MIŠLJENJE – Duhovnost
Sai Baba govori O ODNOSIMA


Taj unutarnji učitelj ima još jednu vrijednost, koju uopće nije moguće cijeniti u dovoljnoj mjeri. Kroz njegove upute i njegovu potporu ti se osjećaš čudesno vođenim i zaštićenim. Više ne odlučuješ samo prema tome je li nešto smatraš razumnim, logičnim, vjerojatnim, primjerenim ili poželjnim već se savjetuješ s mjerodavnim mjestom potpuno drukčije vrste. Zbog toga što ti mnoge odluke sliče čistom blagoslovu, tvoje povjerenje u život raste.

Što imaš više povjerenja u život, to je pozitivnije tvoje držanje prema njemu. To se nužno odražava i u tvojem mišljenju. Svejedno koliko si velik skeptik ili čak pesimist bio prije, ti takvim nećeš dulje ostati jer će ti se život u onoj mjeri prikazivati drugačijim u kojoj se drukčije postavljaš prema njemu. Drugim riječima: tvoje će mišljenje biti to pozitivnije što se u većoj mjeri prepuštaš vodstvu svojeg unutarnjeg učitelja. Zato ti poznatu čašu više ne gledaš kao polupraznu već kao napunjenu do polovice, ti više ne prihvaćaš negativno već imaš povjerenja u pozitivno – koje se i ostvaruje.

Zbog toga gledaj i na ono što je očigledno „negativno“ na pozitivan način i imaj strpljenja jer nakon nekog vremena zapazit ćeš kako je to „negativno“ bilo tvoj spas odnosno blagoslov.

Pozitivno mišljenje ima čudesnu snagu. Tko je iz najveće dubine srca vidi, čuje, govori i misli pozitivno, taj se susreće samo s dobrim. Ako iz svojega najdubljeg uvjerenja vidiš partnera kao lijepa i ljubazna, tada će on takav i biti.

Mnogi će na ovom mjestu prigovoriti da su to već pokušali, i da poznaju i druge koji su pokušali. No na njihovo veliko razočaranje morali su ustanoviti da to uopće ne uspijeva. Sasvim suprotno. Njihov je partner u početku radio što je htio, tada im se popeo na glavu i napokon se njihova veza raspala.

Ovdje se u prvom redu postavlja pitanje: jesu li bili vođeni unutarnjim vodičem? Drugo: jesu li stvarno pozitivno mislili, ili ih je stalno izjedala unutarnja sumnja koju si nisu htjeli priznati? Da bi se uistinu pozitivno o nekome mislilo, za to je potrebna unutarnja čvrstina koju mnogi ili ne mogu ili ne žele uspostaviti.

Zato se ozbiljno upitaj možeš li iz dubine srca na pozitivan način prići svome partneru. Ako nisi siguran u odgovor, pitaj unutarnjeg vodiča. Ako on na tvoje pitanje odgovori pozitivno, tada imaj povjerenja jer će sasvim sigurno sve biti dobro. A ako odgovori negativno, nemoj postati malodušan, već neka te to potakne da počneš misliti pozitivno, ponavljajući što je češće moguće Ime Gospodinovo. To apsolutno pozitivno Ime vremenom će pozitivno utjecati na tvoje mišljenje. Zato ne zdvajaj, nego učini nešto. Jer ti si sam to pozitivno. Ti si Bog kojega tražiš, ti si stvoritelj svoje sudbine. Probudi se iz svojega sna. Svi problemi na koje nailaziš dolaze jedino zbog toga što još spavaš i zato ne poznaješ ni sebe ni svog partnera.

Na žalost, neki krivo shvaćaju tu istinu, pokušavajući lebdjeti kroz život kao lažni sveci. Na takav se način prije rečeno ne smije shvatiti niti je smisao života u tome da lebdiš u oblacima, već je u tome da nađeš i školuješ svoju sposobnost razlučivanja. Ti ne prolaziš kroz tolike živote da bi postao sanjarem, već da bi mogao steći povjerenje iz razloga što posjeduješ znanje. Zato misliti na pozitivan način i prilaziti partneru na pozitivan način ne znači da moraš sve dopuštati i da ne smiješ ništa prigovoriti. Sasvim suprotno, jasno reći što se želi, a što ne želi, isto tako pripada u pozitivan odnos kao i u pozitivno mišljenje. Ako ne kažeš što želiš, odnosno ne želiš, tvoj partner ne će imati nikakav putokaz kojega bi se mogao držati, i zato će morati prije ili poslije pogriješiti.

Ako si jasno rekao što želiš, to ipak ne znači da uvijek i smjesta možeš računati s ispunjenjem svojih želja.

Nedostatak pozitivna mišljenja i nesposobnost da se kaže što se stvarno želi, među glavnim su razlozima zbog čega se danas toliko odnosi raspadaju. Mnogi su u te dvije točke toliko zakočeni da radije kreću u potragu za novim partnerom, u kojeg misle da će naći ono što im nedostaje u sadašnjem, umjesto da kažu što im treba. Pozitivno mišljenje i stjecanje povjerenja, to dvoje pripada među glavne stvari koje trebaš naučiti na ovoj Zemlji. Zbog toga si ovdje. Zato nemoj mijenjati partnera, već se prihvati svoje domaće zadaće: nauči reći što trebaš i vjeruj da ćeš to dobiti, k tome budi strpljiv. Cilj se naime sastoji u tome da budnim očima vidiš dane okolnosti i da usprkos tome budeš sposoban imati puno povjerenje. Sve drugo nije ništa nego put do toga stanja.

Na kraju još nešto. Imaj uvijek na umu: ti postaješ onim što misliš. Ako misliš na Boga, postaješ Bogom. Misliš li na prah, postaješ prahom. Misli na Boga i postani dio beskrajna blaženstva.





Sai Baba govori O ODNOSIMA dio je serijala od pet knjiga (Sai Baba govori zapadu, Sai Baba govori o svijetu i Bogu, Sai Baba govori o psihoterapiji te Sai Baba govori o odgoju) . Prenositelj svih pet knjiga je Stephan v. Stepski Doliwa, a prevoditelj na hrvatski jezik, Vili Bayer.
Obzirom na suvremenost teme i nužnost pokretanja tako važnih promjena u vlastitim životima krenula sam sa objavljivanjem ove knjige, temu po temu, sa nadom da će Vas barem malo dotaći.
http://putpokazi.com/odvazno_nakladnistvo/sai_ljudske_vrijednosti/sai_baba_govori/sai_baba_govori.html


Post je objavljen 15.09.2016. u 11:37 sati.