Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/croanonimac

Marketing

Posao iz snova – 31 day blog challenge – Day 9

Puno razmišljam o budućnosti pa tako i o poslovima koij bi bili za mene. Po meni su psihički i fizički poslovi podjednako teži, ovisno o tome što i kako bolje podnosite. Meni su osobno draži psihički poslovi i poslovi koji imaju veću odgovornost (ne pričam o poslovođama i slično, već o bilo kojem poslu koji zahtjeva kontrolu, organizaciju i odgovornost). Najgore bi mi bilo da radim u tvornici. I nije sad to da sam izbirljiv, jer se uvijek treba prilagoditi, ali osam sati rada na radnoj traci, stroju i slično je jako loše. Kreativnost je na nuli, nema potrebe za razmišljanjem - doslovno si stroj, zamjenjiv si i ako nećeš raditi naći će se netko tko hoće. Takav posao je previše monoton i dosadan te se ne vidim previše u takvim poslovima.
Uvijek sam volio predmete u školi koji traže izazov. Volio bih jednog dana raditi posao u kojem treba biti organiziran i kreativan. To je po meni posao u kojem možeš najviše napredovati (odnosno mogu, poznavajući moje sposobnosti). Isto tak, moram priznati da sam "kontrol frik" u neku ruku i volim imati pregled nad svime. Obožavam Office (kao programi Word, Excel, Powerpoint i slično) te bih volio da moj posao uključuje puno toga. Pogotovo Excela, znači to je program kojem se najviše divim i na kojemu sam imao najviše koristi i uštedio sate i sate računanja.
Koknkretno, volio bih raditi u projektnom birou kao statičar. Definitivno me zanima i zanimljivo je, ali opet nakon dužeg perioda postane monotono. To mi je struka i vidim se u tome ali uvijek može bolje. Mogu se zamisliti i na gradilištu kao voditelj gradilišta. Znam da bih maksimalan trud uložio u to.
Ali najveća ljubav, od svih, je definitivno AutoCad. AutoCad sam upoznao u prvom razredu srednje (znači nekih skoro 7 godina) i to je bila ljubav na prvi pogled. Zapravo smo trebali to u drugom srednje ali sam od uzbuđenja počeo crtati u prvom. Znao sam provesti sate crtajući i gledati youtube tutorijale. Mislim da bi mi to bio najdraži posao. Crtanje i AutoCadu i 3D crtanje. Na puno programa sam već crtao u 3D, i nema mi dražeg kad svoju viziju mogu "pretočiti" na računalo. Isto tako, volio bih (ako već pričamo o poslu iz snova) da posao mogu raditi na računalu kod kuće. To ima ogromne prednosti. OGROMNE. Mislim da mi je to najveća želja. Jer je lakše i puno bolje nego odlaska na posao.
Znači, moj posao iz snova nije jasno definiran ali uključuje rad na računalu. Uz to, zbog manjka kretanja vjerojatno bih se bavio nekim soprtom (tipa stolni tenis, kojeg sam u srednjoj i osnovnoj trenirao) ili odlazak u teretanu. To bi bio moj idealan posao i najbolje moguće iskorišten dan.



Post je objavljen 08.09.2016. u 17:17 sati.