Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

MIMOHODOM SJEĆANJA OBILJEŽENA 9. OBLJETNICA KORNATSKE TRAGEDIJE

VODICE

Mimohodom sjećanja danas je obilježena 9.obljetnica kornatske tragedije, tragedije u kojoj je svoj život izgubilo 12 vatrogasaca, tragedije u kojoj do dan danas roditelji ne znaju pravu istinu, tragedije u kojoj do dan danas nitko nije preuzeo i odgovarao za tragični događaj. Vatrene Vijesti 911 najmanje što mogu učiniti je odati im ovim člankom zahvalnost za hrabrost i položene živote i kako je napisao Josip Jadrijević "Kraljevi plamena zaboravit se neće".....

Povodom 9. Obljetnice Kornatske tragedije dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice i ove je godine organiziralo Mimohod sjećanja za stradale vatrogasce koji se održao u Vodicama danas s početkom u 17 sati. Mimohod je krenuo od spomenika braniteljima – Obala Juričev Ive Cota (kod pošte) i kretao se rivom do vodičkoga guvna na kojem se održala kratka ceremonija. Nakon toga kolona je nastavila kretnju Prvomajskom ulicom prema parku u kojem su se zapalile svijeće na spomeniku.
Image and video hosting by TinyPic
Nakon toga mimohod se nastavljao do vodičkoga groblja na kojem se uz molitvu i polaganje cvijeća i svijeća na grobove naših vatrogasaca zahvalilo za njihovu hrabrost i živote što su ih dali. Vidljivo je da je iz godine u godinu odaziv vatrogasaca i svih onih koji žele odati počast stradalim vatrogascima sve veći. U Mimohodu sjećanja uz vatrogasce iz Hrvatske u velikom broju bili su vatrogasci iz Njemačke, Crne Gore, Srbije i Slovenije pokazajući time da vatrogastvo nema granica.

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 28.08.2016. u 18:36 sati.