Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

"DOBRO SE SJEĆAM: rekao mi je nevažno je tko sam i odakle sam, piši samo da sam vatrogasac"

SPLIT
Piše: Ojdana Koharević

Dobro se sjećam, bilo je to nakon velikog požara u Lokvi Rogoznici, kada sam trebala izjavu nekog od gasitelja; momak mi je na zgarištu sve ispričao i rekao: nevažno je tko sam, odakle sam i kako se zovem, napišite samo da sam vatrogasac.

Eto, takvi su vam ti momci koji na zvuk prve sirene sjedaju u navalna kola, transportere, koji neće gledati je li dan ili noć, kojima nije problem s plaže uskočiti u oganj, žrtvovati godišnji odmor... Takvi momci ne traže zahvale i pohvalnice, njih ne pozivaju na prigodničarska slavlja i govorancije, oni ne pate od publiciteta, jer, kažu, najvažnije je da budu brzi i da nitko ne strada.
Image and video hosting by TinyPic
Da imamo takve, zlata vrijedne momke, sjetimo se svakog ljeta kad duž obale haraju katastrofalni požari, na požarištima na jugu nađu se gasitelji sa sjevera, a zatim na požarištu na sjeveru Dalmacije pristižu oni s juga. Tako je bilo i prošlih dana kod Šibenika kada se nije gledalo tko je odakle, tko se kako zove, bilo je bitno stići na požarište, spasiti ljude i kuće.

Oni nisu marili što nisu spavali noćima, oni nisu marili za to što im se u pluća i kožu uvukao opori miris dima, oni su bili sretni kad je vatra stavljena pod kontrolu, a ljudi i kuće spašeni. Među njima većina je dragovoljaca, oni za izlazak na teren ne dobivaju nikakvu naknadu, njima su najveća naknada ugašen požar i spašen život.

Zato naklonimo im se do poda, zahvalimo im što ćemo i dalje nakon zvuka sirene, u bilo koje doba dana ili noći ostati mirni, znajući da će u okršaj s vatrom krenuti hrabri gasitelji.….slobodna dalmacija

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 27.08.2016. u 08:06 sati.