Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

USPJEŠAN NASTUP HRVATSKIH VATROGASACA NA SVJETSKOM VATROGASNOM SPORTSKOM PRVENSTVU

OSTRAVA
Piše: Radovan Zadravec

Image and video hosting by TinyPic
Vatrogasna sportska udruga Žiškovec sudjelovala je s tri ekipe na Svjetskom vatrogasnom sportskom prvenstvu koje se od 14.-21.8. 2016. održavalo u češkoj Ostravi. Na prvenstvu je ekipa kadetkinja do 18 godina ostvarila izniman uspjeh te osvojila treće mjesto u disciplini 4x100 m s preprekama i prvu brončanu medalju za Hrvatsku u vatrogasnom sportu na svjetskim prvenstvima u kojima djevojke sudjeluju od 2014 godine kada je po prvi put u dugogodišnjoj povijesti održavanja svjetskih prvenstava organizirano natjecanje u ženskim kategorijama.
Image and video hosting by TinyPic
Štafeta u sastavu Enna Trupković, Anabella Pokrivač, Magdalena Doležaj i Lea Vugrinec i trener i voditelj Radovan Zadravec.
Tako se hrvatska reprezentacija uvrstila među 8 reprezentacija koje su osvojile medalje od 15 nastupajućih, najuspješniji su bili reprezentativci Rusije, Bjelorusije i domaćina Češke.
Image and video hosting by TinyPic
Ženska i muška ekipa sudjelovale su po prvi put na svjetskim prvenstvima te ostvarile i prve rezultate kao i stekle nova iskustva koje će biti od velike koristi u budućim nastupima, tako da će se o njihovim uspjesima vjerojatno čuti uskoro. Vatrogasni sport u Hrvatskoj tek je u začecima a sastoji se od 4 discipline od kojih su dvije pojedinačne a dvije ekipne, koje se izvode na svjetskim prvenstvima i vatrogasnim olimpijadama, a organiziraju se i pojedinačna natjecanja u ekipnim i pojedinačnim disciplinama. Sudeći po uspješnosti vatrogasaca u tradicionalnim natjecanjima uspjeh je moguće ostvariti samo je potrebna ustrajnosti u zadanim ciljevima.

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 25.08.2016. u 21:00 sati.