Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

MINISTAR OREPIĆ S POLICIJSKIM I VATROGASNIM ČELNICIMA OBIŠAO ZGARIŠTE U ŽABORIĆU

ŠIBENIK

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić obišao je danas zgarište u Žaboriću gdje je jutros u 7 sati konačno ugašen požar koji je tri dana zadavao muke šibenskim vatrogascima, a zbog kojeg je u utorak na dva sata bila zatvorena i Jadranska magistrala.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, Volimir Milošević, prilikom obilaska terena izvijestio je ministra o situaciji na šibenskom području gdje je tijekom 48 sati bilo čak 25 požara. – Ministra Orepića zanimalo je kako smo organizirali obranu i načini na koje smo gasili, a spomenuo sam mu i probleme s kojima smo se ovih dana susretali u šumama u kojima nema dovoljno protupožarnih puteva. Šume nisu očišćene kako treba, a većinom su ovo propusti Hrvatskih šuma i privatnih vlasnika. Sama naša akcija gašenja bila bi efikasnija da su vozila mogla pristupiti vatri i da su se vatrogasci mogli slobodnije kretati na terenu. To su preventivne aktivnosti koje treba obaviti prije nego što požar plane – upozorio je zapovjednik Milošević ministra Orepića. Ministar je, vidjevši kroz kakav su se neprohodan teren vatrogasci morali probijati, pohvalio kako njihove, tako i napore ostalih hitnih službi koji su zajedničkim snagama obranile kuće i ljude od vatre. Milošević i Orepić dotakli su se i sustava vatrogastva na državnoj razini, a ministar se složio s Miloševićevom tvrdnjom kako bi svi koji se bave tom djelatnošću trebali biti pod istom kapom.

– Umjesto dvije ili tri organizacije koje se bave vatrogastvom, trebala bi postojati jedna jedinstvena – zaključio je zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević. U obilasku zgarišta, s ministrom su bili i načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić, županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić te Milovan Kević iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.…most-nl

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 25.08.2016. u 14:06 sati.