Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sekasmith2

Marketing

Za one bez predrasuda

NIsu svi Arapi Isilovci, a nisu mi nešto ni hrvacki političari nepošteni, osim onih koji to jesu a takvih nema. Zajebi.

Sjedi studentica, platila majka put, mama izmislila nofce, radi za SSS minimalac i ono u časovima dokolice usput školuje djece dvoje, ćaća lipe nije dal, i nek se zadavi s tom lipom ak je kaj i nameraval. Nevažno dakleč: Studentica zbrisala s Balkana na proslavu nove godine prema zapadnoj Turskoj - da ne mora gledati kič po hrvackoj prestoljnici tam oko Božića kad se pogoršavaju i ti jedini familijarni odnosi (druga tema) i puni grad kičom. Studentica kao ono krštena duša, al niš od toga, ateist na najjače: Da Boga sretne ispod repa Banana Jelačića i popričaju si, ma i njemu bi (ne repu, bogu) objasnila da on ne postoji; ali: sjedi studentica i čeka bus za Izmir. Prilazi gospodskim manirama prelepi Arap, sav blista od čistoće, a one obrve, a usta, a zubi brate, ni moj zubar Joža M. ne bi takve zmislil. Prilazi kulturno, s naklonom, s rukom na srcu i blagim smiješkom na licu, ponizno, pun poštovanja, pretera ga brate na maksimalno - i obraća se Balkanki na engleskom. Ona odgovara da doista nije odavde ali ako mu je jednostavnije zna ona i nešto arapskog ali uglavnom turski, ipak su u Istanbulu.

Padaju nježni komplimenti o njenoj ljepoti (čista kosa pod mus, a svako jutro pranje zubih razmeš i umivanje face bez kremiranja, to joj je inače jedina kozmetika, božesačuvaj, brat joj se više licka, on bar ima kremu za posle brijanja). I veli ovaj dakle u tim plahtama, da kak je lepa, da kak zrači dobrotom, bi li ona bila njegova četvrta žena, omogućit će joj školovanje do doktorata, imate će svu njegovu (četvrtinu al to se ne priča) ljubav i pažnju, a majka će dobiti e sad se ne sećam 12 ili 17 deva, nije bitno. Još si posle mislim nek su mlade deve, ne matore ko majka, no nebitno.

Kak je bilo vreme Božića, nema cveća okolo, otrgne on nježno grančicu s nekog drveta tam i pokloni joj uz naklon, s obožavanjem u očima.

Balkanka se tolko suzdržavala od smeha da joj je skoro pozlilo, nemreš hračkat tuđe običaje i kulturu a tam je na Istoku ne prvi put pa zna... Ali je ljubazno odbila i jer ono, da mora pitati mamu. Pa je dobila vizitku i da će mu se svakako javiti.

I javi, al ne njemu nego meni (i bolje joj je!).

A ja njoj:

Lepo jebotebog balkanski kei si ti normalna, pa jel imal svoje zube, bil je čisti, nije tražil da pečeš palačinke u 2 u noći, taj ima love a ne ko tvoj bivši ćaća 20 godina na mojoj grbači još prodo sve kaj se mogl, bez da me pita: da vidi kakva si kuharica jebatećuk, taj te nebu dizal u 4 vjutro ko tvoj ćaća mene kad je dolazil s veselice, a kaj ti misliš da je tvoje školovanje u Zagrebu i tam u Izmiru i Stambolu bilo džabe i badave? (oba izraza su izvorno turska). I sad buš ak opće nađeš kakva si nekoketna i odma u stavu karate-crni-pojas-sedmi-dan - nekog baju, našla buš neku sirotinju kakvi smo ostali nakon što je ćaća ti sve raspizdio i uništio. Jesi ti normalna? Jel ti znaš kak bi meni u Zagrebu 12 da ne velim 17 kamila ili deva popravilo kućni budžet? Pa nisi nomalna, traži baju s lepim zubima i čarobnim osmjehoim, pređi na štovanje Svete Krave ak treba, kakav Islam to je za bebe, ajmoooo!!! E muku ti tetkinu, ona odbije prošnju na klupi na Autobusnom kolodvoru u Stambolu a da mene fakat nije pitala samo me obavijestila. E jebemtimišamaloga! A i 12 deva!

Eto to su ti današnja deca!!!

Post je objavljen 20.08.2016. u 11:37 sati.